Навигация: Новини Фенове Коментари и анализи Как някои "хора" кръстиха филм за феновете на Ботев

Как някои "хора" кръстиха филм за феновете на Ботев

Оценка на читателите: / 46
Слаба статияОтлична статия 

Миналата седмица един 5 минутен трейлър нашумя като филм за 100 годишнината на любимия ни клуб. Изненадваме ли ви? Странно, но и ние като го видяхме за пръв път се шокирахме. Оказа се, че негов създател е Владимир Милев – студент в Нов Български Университет, втора година специалност "Кино и Телевизия". Автор е на късометражния филм, който от много "хора", най-вече с изкривено и комплексирано черно-бяло съзнание, бе разбран погрешно и представен като проект за филм за феновете на Ботев Пловдив за 100 годишнината.

"Не знам кой, къде е видял кадри с феновете на Ботев  или е чул да се споменава името на отбора, по какъвто и да начин, но не е хубаво и редно да се правят свободни съчинения", каза самия Владимир Милев и поиска да разкаже историята на своя продукт. Той категорично отрече да е правил нещо с цел официално представяне на феновете. Странно, как се преиначават нещата и как се интерпретират в нечия полза. Без някои да е обявявал официално, че това е продукт на жълто-черната общност, други веднага му сложиха етикет и написаха по този повод поредната си трогателна декларация.

"Въпросният филм е участник в конкурс за късометражно кино за студенти, който е организиран от Евробет на тема „ИГРИ НА КЪСМЕТА”. Той трябва да е не по-малък от 3 и не повече от  5 минути. Идеята в него е НЕ да се представят фенове, на който и да било отбор, а да се представят четири различни типа хора, които имат различно ежедневие, но любовта им към футбола като цяло да ги свързва", коментира за bultras.com Владимир.

"Това е кратка история преди големият мач на любимия им отбор и всеки изпада в комична ситуация, която може да им попречи да отидат на стадиона. Точно за това съм целял да изглежда по този комичен начин за да се свърже с темата на конкурса – „Игри на късмета”, разкри основната идея продуцента.

 

Владо, защо доста хора свързаха твоят филм със 100 годишнината на Ботев Пловдив?

Не знам наистина защо, може би защото съм фен на Ботев. Не знам тези хора с какво са свързали моята кратка комедийна пародия с велик клуб като Ботев Пловдив и феновете му. Както казах вече, никъде няма кадри и звук, които да водят до извода, че това е филм за Ботев Пловдив. Това е просто една студентска курсова работа, която развива малко или много моята практика и образование.

Според теб как би изглеждал един филм за феновете на Ботев Пловдив от твоята гледна точка?

Това е много трудно, защото нещата, които могат да се представят и кажат не са никак малко. Като цяло моята обща визия за един такъв филм е да се представи любовта, вярата и безрезервната подкрепа на феновете, без значение в какво състояние е клубът. Да се представи, как тази любов и вяра се предава от поколение на поколение вече 100 години и това, че „Колежа” е техният втори дом, а за някои съм сигурен, че това е и първи дом.

Как се прави подобен филм и какъв бюджет е нужен и колко голям трябва да е екипа?

Такъв филм няма как да се направи от един човек или от човек, който не живее с тази идея всеки ден без значение колко голям професионалист е. Един такъв филм може да стане реалност само и единствено със задружна работа на феновете на отбора. Те всички са режисьора и мисля, че само те могат да представят и визуализират така както трябва и обективно всичко. Един такъв сценарий според мен е най-правилно да се направи в екип от фенове, драматурзи, литератури, художници и хора, които се занимават с кино, от тях зависи дори цялостният бюджет на една такава продукция.

Колко време е нужно за запис на филм за феновете на Ботев?

Тук пак ще кажа, че зависи от екипа и тяхната задружна работа. Ще кажа също, че един филм е готов още преди да се заснеме. Важното е да се напише всичко както трябва, разкадровката да е направена максимално подробно и да се изрисува предварително до най-малките детайли. След това идва заснемането, което също е не маловажна част от създаването на един филм. И накрая стигаме до последната част – пост продукцията или монтажа и сглобяването. Всичко това е един дълъг процес, в който се иска много упоритост, постоянство и сериозно отношение.

Къде стоиш на Колежа, когато играе отборът на Пловдив?

На Трибуна Изток как къде! Това е мястото, от където гледам и подкрепям любимият ми отбор от 6 годишен.

Какво очакваш от честванията, които ще започнат от 6 януари и ще продължат до 19.12?

Безспорно 2012 година е много важна и не съм изненадан, че честванията ще продължат през цялата година. Очаквам да стане голям празник за цял Пловдив и всички БОТЕВИСТИ да отпразнуваме подобаващо 100 годишнината на клуба и влизането ни в А група, където винаги ни е било мястото. Пожелавам на всички фенове на Ботев много здраве, щастливи мигове и много победи на любимият ни отбор БОТЕВ през Новата година!

КРАСОТА, ВЯРА, БОРБА!

Трибуна Изток

Сподели статията