Навигация: Новини

И все пак ПФК Ботев (Пд) е един от големите!

Оценка на читателите: / 22
Слаба статияОтлична статия 

Ферма с ебмлемата на Ботев
Повече от 10 години, ПФК Ботев (Пд) има една единствена цел - как да остане в елита, как да се върне в него и как да събере що годе качествени играчи за без пари.

Това е съдбата на под посредствените отбори във всяко едно първенство. Само че марката ПФК Ботев(Пд) никога не е била посредствена. За това говорят няколко неща:

1. За тези 10 години въпреки безплатните селекции ПФК Ботев(Пд) на три пъти успя да създаде качествен отбор, на който не му стигна малко финансова помощ и професионална обстановка за да стане един от водещите клубове. Спомняте ли си отборът отпреди 8-9 години (Асен Караславов, Т.Симеонов, Пламен Крумов, Манол Георгиев, Коце Костадинов и др.), после този с Боби Димитров, Г.Иванов, Домакинов, Божков, Караманов и др.а този само до преди две-три години (Муши, Домакинов, Божков, Аврамов, Георги Христов, Какалов, Минев и др). Тези отбори показаха за кратко време голямо израстване. Стабилен спонсор, професионална организация в клуба и 2-3 качествени попълнения и тези отбори имаха потенциал да влязат в петицата. Само че бързо бяха разтуряни от президента. А с колко малко може да сме сред първите.

2. За тези повече от 10 години ПФК Ботев (Пд) е захранил водещите български клубове с най-малко 20 играчи. Припомням, че това са играчи за без пари, предимно от долните групи.

3. Въпреки незавидната си позиция, няколко видни бизнесмена се опитаха да вземат клуба.

4. През всичките тези повече от 10 години отборът е сред първите по посещаемост. Какво ли ще е когато се върнем на върха!?

5. 4-ма играчи бяха изпробвани в националния отбор. Домакинов, Божков, Какалов и Минев. Това са играчи повикани в национала директно от клуба - отбор борещ се за оставане. Изводи: ПФК Ботев (Пд) е клуб с голям потенциал, който не се използва и който не може да се намери в останалите БГ-клубове. На всеки 3-4 години без никакви условия се създава качествен отбор. Всяка година без никакви условия израстват играчи ритали по аматьорските клубове. Клубът е с най-вярната публика в България.

Причината за тези факти са прости. ПФК Ботев (Пд) има публика защото е голям отбор и е голям отбор защото има любовта на феновете. Тази взаимовръзка е изграждана почти цял век и е споена здраво със славното минало. Не малка роля е и на добрия като за БГ-стандартите стадион. Не знам дали тези италианци играят номера обмисляйки някакви безплатни предложения на други клубове и даали изобщо са реални копувачи, а не номера на Селския, но ми се струва, че всеки потенциален копувач трябва да е наясно с горе написаното. А, да и - за много години на всички жълто-черни привърженици. Да си пожелаем една по-супешна година и в личен план както и за нашият изтрадал клуб. [Публикувано от Инженера]

Сподели статията