Навигация: Новини

Сделка за милиони

Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

димитър христолов - Селския и томовМиналата година по това време в офиса на фирма "Титан" край булевард "България" влиза един от най-популярните българи, фен на Ботев-Пловдив. По това време титаните са в процес на сделка за ЦСКА и управляват клуба съвместно с все още действащия шеф, популярен сред хората на Дучето като Сашо Апашо.

Босовете на Титан се държат не като сериозни бизнесмени, а като обикновени фенове и екзалтирано доверяват селекцията в ръцете на хитреца Томов. Разбира се, парите за нови играчи излизат от дебелия портфейл на кралете на боклука. Наместникът на Митал това и чака и започва да води за носа лековерните си партньори. Изпеченият машинатор Апашо е подготвил цяла схема от трансферни „бомби", с които да източи още мангизи от наивните си, но имотни, ортаци.

Целта на посещението при Титан на известния фен на Ботев е да предупреди именно за подобна измама, която вече е задействана на техен гръб. На пазената в тайна среща един от новите собственици на ЦСКА Митко Борисов научава, че Томов и Христолов се готвят да парафират договор за продажбата на двама футболисти за доста сериозна сума пари.

Закъсалият в немотия пловдивски клуб се готви да шитне на червените двама играчи с изтичащи договори за фантастичната сума от 1 милион и сто хиляди лева!!!

Става въпрос за нападателя Дормушалли Саидходжа и защитника Данчо Минев, чиито качества тогавашният треньор Димитър Пенев превъзнася до небесата, подкокоросван от ментора си Апашо. На Борисов му е обяснено, че договорите на футболистите изтичат само след 6 месеца и тогава могат да му излязат без пукнат лев. На всичкото отгоре Селския е умрял от глад и е готов да ги даде на една десета от цената, стига да има кой да му купи залежалата стока.

Току що измамникът от Брягово е завлякъл издателката Ирена Кръстева с колосална сума пари, подмамвайки я, че ще й продаде клуба. Христолов не е в състояние да се пазари и да поставя условия, но няма и кой да послуша гласа на здравия разум. Титаните са решили да развържат кесията за големи трансфери и да спечелят от раз любовта на червените фенове. В сделката с "Ботев" е замесен и именитият мениджър на Бербатов - Емил Данчев, който знае как да брани интересите на своите футболисти и да изтиска последното пени дори от сър Алекс.

В крайна сметка след броени дни Минев и Саидходжа изминават стоте километра от Пловдив до Борисовата градина срещу цели 550 хиляди евро.

Трансферът направо си е достен за английската висша лига и рекордите на Гинес, а не за нещастната ни А група. От тези пари Селския е длъжен да върне под масата тлъст процент за своя партньор Сашо Томов и, както се полага - и за мениджъра.

Малко по-късно Томов е натирен от Борисовата градина заедно с довереника си Чичо Пенчо и нападателя Муши, разочаровал с безплодието си пред чуждата врата. Христолов и до ден днешен търка праговете на "Титан" да си търси остатъка от парите и ги кълне злобно, че не му ги дават. През лятото ЦСКА взима без пари от "Ботев" наложилия се вече за титуляр при червените Апостол Попов, чийто договор е изтекъл. На Армията лично го довежда за ръка именитият фен на канарчетата, който вече веднъж вече е предупредил титаните за измамата на Христолов.

Остават поуките за всеки наивник, нагазил в дебрите на българския футбол. Там бързо новобранците стават жертва на изпечени манипулатори и хищници като Апашо и Селския. Уви, уроците за наивници винаги излизат доста солено. Да пази господ от „честни и почтени" бизнесмени като тези двамата!

Сподели статията