Навигация: Новини

Енрико Пичони отказа да работи със Салерно

Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

БотевАлфред Мапока и Васко Василев са поредните футболисти, които скъсаха договорите си с ПФК Ботев 1912 през паузата на полусезона. По този начин леко се объркват сметките на Христолов и Салерно защото двамата трябва да имат минимум 15 картотекирани футболисти за да изпълнят едно от условията на БФС да започнем първенството.

Другото е да се заплатят всички забавени суми по заплати и премии на настоящи и бивши футболисти, а също така и глобите от всяко едно естество дължими на БФС и други български клубове. При икономистите на родната ни футболна централа е било заведено писмо с банкова гаранция, която е целяла да уреди отсрочка за финансовите борчове на Митю. Парадоксално е,че сумата е около 200 000 лева, като тя е натрупна  от определено идиотски обещания от Христолов да плаща невероятни финансови бонуси. Най-слабият вратар в историята на Ботев Пловдив, а именно Славчо Тошев е осъдил клубът ни за 12 000 лева, Георги Андонов има решение за 30 000 лева, Рилски Спортист чака 10 000 лева, Мездра и те около 8 000 лв. Странното недоразумение Градев и неговите неадекватни действия са докарали на Митю разходи по дела по линия на УЕФА от около 50 000 лева. Всичкият този "финансов батак" е много труден за разрешаване и единствено може да се отложи, ако БФС направи пореден компромис заради казуса с телевизионните права под натиска на Ринг тв.

Съдбата с участието на Ботев Пловдив в пролетният дял се отлага непрекъснато от комисииите на БФС. Също така няма яснота и с това кой ще ползва стадион "Христо Ботев" и дали на него ще има мачове на отбор със собственик Димитър Христолов. Според секретаря на спортно-техническата комисия към БФС - Весо Маркович срещата Ботев Пловдив - Левския София от 16-ят кръг ще се играе в София.

По последна информация отборът, който уж е в Италия и тренира под името Ботев Пловдив ще пристигне в България във вторник. Имало е опити от Христолов да наеме стаи в два евтини пловдивски хотела, но от там са искали моментално плащане за престоя и този вариант е отпаднал.

Енрико Пичони е отказал категорично на Салерно да има нещо общо с него и да води отбора през пролетта. Двамата имаха словесни престрелки и закани за съд през последните 10 дни. В също време Роберто Бифи окончателно напусна Пловдив и така единствено Енрико чака развоя по делата с неплатените сметки в Империал без право да напуска България! 

 

Mboss 

Сподели статията