Навигация: Новини

"Младите таланти: Тодор Тодоров от набор 93

Оценка на читателите: / 80
Слаба статияОтлична статия 
Тодор Тодоров (Ботев 93)

Първият талант, който ще ви представим е Тодор Тодоров. Той е от набор 93. Тренира футбол от 7 години

- Кога направи първите си стъпки в футбола и как се реши да тренираш?

От малък съм с топката в крака и имах голямо желание да тренирам футбол. Един ден в училище дойде Стефан Енчев (треньор в Спартак) и се записах самичък. Тогава бях трети клас. Тренирах една година в Спартак и след това преминах в ДЮШ на Ботев Пловдив, където треньор ми е Петър Дафчев.


- Защо точно в Ботев Пловдив?

Аз самия исках да играя в Ботев, защото знаех, че това е една от най-добрите школи в България, а и все пак това е клуб с големи традиции в българския футбол.

- Кой ти е любимия български клуб и защо?

Любимия ми клуб е Ботев Пловдив, заради историята на клуба, заради великите ни фенове и заради самата емблема, която имам честта да нося на сърцето си.

- А кой ти е любимия европейски отбор?

Харесвам много Реал Мадрид. От малък симпатизирам на "кралския клуб", но напоследък имам само нерви покрай тях (смее се)...

- На кой футболист искаш да приличаш и в кой клуб искаш да играеш?

Симпатизирам на играта на Серхио Рамос, защото играя на неговия пост - на десния бек, но аз съм си аз и не искам да приличам на никого освен на себе си! Бих искал да играя в Ботев Пловдив, в един много силен Ботев и ако дай Боже се осъществи това по-нататък в моята кариера може да мислим за някой клуб в чужбина, но за това има време. Отборът на сърцето ми е Ботев Пловдив.

Едно интервю на Тодор Благов 

Сподели статията