Навигация: Новини Фенове На фокус Europe, we have returned (снимки)

Europe, we have returned (снимки)

Оценка на читателите: / 75
Слаба статияОтлична статия 

За 50-ия юбилен мач в Европа Ботев победи съперника си от Казахстан с 5:0, а представяте ли си какво ще е на 100-тния или на 200-тния ни мач.

Това естествено е в кръга на шеговитите коментари, след първия домакински мач в Лига Европа тази година. Хубавото е, че ни очакват минимум още 2 срещи на европейската футболна сцена. Още следващата седмица, на 18-ти юли гостуваме на Жрински Мостар, този път вече в Европа. Ботев показа такова огромно желание за победа вчера, че всички бултраси оставили следа в Бургас, бяха като хипнитизирани след края на мача. Головия терор през второто полувреме хвърли в делириум близо 10-те хиляди на стадион "Лазур".

А тази победа бе и за цяла България, която вече свикна с неуспехите на родните ни отбори.

Това, което ни прави впечатление, e че синият отбор от София, който прави всичко възможно да нарежда мачове, но само не и да играе в българското първенство, отново се изложи. За поредна година Левски не успя да постигне победа в турнирите, но това не учудва вече никой, даже си е нормално синьо явление.

Някак си не е логично да те бутат цял сезон, да имаш претенциите колко голям е Левски и да не показваш нищо на терена. Хубавото е че, поне в Европа тази посредственост си личи. Там няма как да ревнеш, че съдията те е ощетил или, че Лудогорец са бутнали някоя премия на Иртиш.

Хубавото е, че Ботев не си позволяваше през изминалите години да получава подкрепа от съдиите, а даже напротив бе доста по-ощетявания отбор, за сметка на европейска София. Продължавайте по същия дух, по-надолу няма до къде да стигнете "сини шампиони".

СНИМКИ от боя над Астана може да видите тук!

Информация за самия двубой и снимки може да видите и в официалния сайт!

Фотографи за bultras: Боян Ботев и Теодор Караколев

bultras.com

Сподели статията