Навигация: Новини Фенове Новини До Лицензионната комисия към БФС

До Лицензионната комисия към БФС

Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 

Уважаеми господа,

както много добре знаете, домакинските мачове на ПФК "Ботев Пловдив" се налага да бъдат играни на тренировъчната база в Коматево, поради сериозните финансови проблеми, които наложиха временното замразяване на ремонта на стадион "Христо Ботев". Този факт принуди ограничение за броя фенове, който може да гледа срещите на живо, както и условията за това. Публиката на "Ботев Пловдив" бе водеща по посещаемост докато срещите се играеха на стадион "Христо Ботев".

Ние разбираме много добре неудобствата на гостуващия сектор в Коматево, защото те не са много по-различни от условията в "Трибуна Юг", където обикновено се подвизават по-крайните наши фенове. Липсата на работещ стадион "Христо Ботев" е изключително осезаема и ние правим всичко по силите си да го видим в готов вариант възможно най-скоро. Именно заради това стартирахме и инициативата "Кауза Колежа".

Изказваме благодарности за проявеното разбиране през тези години. Хубаво обаче е да се обърне сериозно внимание на приказките на разни хора, които отправят ултиматуми и откровени заплахи за неща, които далеч не им влизат в компетенцията. Може би нашия гостуващ сектор наистина изглежда на тротоар, но поне за да стигне човек до него не му се налага да гази в блата от кал и бурени, както и да ходи с риск за здравето му заради необезопасени и опасно стърчащи арматурни железа. А когато все пак достигне до заветната цел след серията от изпитания, има възможността да наблюдава техничен и комбинативен футбол, който на стадион "Локомотив" от години е практически невъзможен заради състоянието на тревната настилка. Която пък неведнъж бе умишлено наводнявана от домакините непосредствено преди дербитата с цел да затрудни максимално противника. До някъде сме наясно каква е реалната цел на написалите тази декларацийка - след последния им жалък опит да ограничат нашата бройка фенове до само 500, те пак се чувстваха като гости на собствения си стадион. Комплексите и страха са очевидно движещи фактори сред техните редици и сега директно заявяват, че няма да допуснат нито един наш фен на следващия мач на стадион "Локомотив".

Искрено се надяваме, че ще обърнете възможно най-сериозно внимание на тези думи и ще предотвратите в зародиш каквито и да било опити за подобни убиващи футбола номера на и без това останалата двуцифрена бройка редовни посетители на стадиона в парк "Лаута".

Обединени фракции "БУЛТРАС"

Клуб на привържениците на "Ботев" Пловдив

bultras.com

Сподели статията