Навигация: Новини Фенове Новини Да отдадем масово почит на нашия патрон на 6.01 в Калофер

Да отдадем масово почит на нашия патрон на 6.01 в Калофер

Оценка на читателите: / 9
Слаба статияОтлична статия 

Да отдадем почит на големия поет и революционер Христо Ботев

Горди Ботевисти, които носят в сърцето си своя патрон и славят името му в различни краища на България и света, ще отдадат за поредна година почит към него. Този януари е по-специален за всички българи, защото се навършват 170 лета от рождението на революционера и в тази връзка родният му град ще бъде залят от пловдивчани изказващи почит и преклонение към подвига му.

Страница на събитието във facebook

През годините "жълто-черното" семейство винаги е ставало част от големите Ботеви чествания, като за юбилея Клуба на привържениците на Ботев Пловдив и Бултрас приканват да се включим повече хора и да застанем сред първите редици, както сме го правили винаги. Такива поводи могат само да ни обединят и да ни направят по-силни, а знаем колко е важно това днес. Знаем също, колко е важно всеки един от нас лично да застане под внушителния паметник на Христо Ботев, издигащ се над Калофер и да вдиша от историята, да поднесе своето цвете и да се слее с родния му град. Знаем също така, че и колкото сме повече на този ден, толкова успехите ще ни спохождат през цялата година.

Нека на 6-ти януари 2018-та година, от 10:00 часа, да се съберем пред родната къща на революционера и да продължим хубавата традиция и заедно Клуб, фенове и школа да покажем, че помним историята си, градим настоящето и чертаем бъдещето си! Какво по-хубаво от това!

ВАЖНО! Нека не отиваме в града на Ботев, за да нарушаваме обичаите на местните и не влизаме с тях в реката, защото тази традиция не е масова, тя е само за калоферци.

bultras.com

Сподели статията