Навигация: Новини Фенове 98 години Ботев Пловдив Приветствено слово за 12 март

Приветствено слово за 12 март

Оценка на читателите: / 41
Слаба статияОтлична статия 

Честване на СК БотевъПриятели, ботевисти, 

Днес отбелязваме 98 години от рождението на любимия ни Ботев Пловдив. През далечната 1912 година, група младежи, възпитаници на Първа мъжка гимназия и Френския колеж, решават да създадат футболен клуб, без дори да подозират, че делото им ще остане записано завинаги със златни букви в историята на Пловдив.

През изминалите десетилетия честта на футболен клуб Ботев е била гордо защитавана и пазена от поколения брилянтни футболисти, част от които са и сега сред нас тук. Множеството титли, купи, медали, призовете за индивидуално майсторство, националните състезатели, незабравимите мачове в европейските клубни турнири и успехите на легендарната жълточерна школа, са доказателство за величието на нашия любим клуб.

Редом със спортните успехи, честта на Ботев и духа на ботевизма са били гордо представяни от редица общественици, истински символи на град Пловдив. Във времето, всички те заедно, футболисти, общественици, привърженици, са градили и прославяли името на Ботев Пловдив. Тази сплав е била силата на ботевисткия дух през годините.

Днес, на тази велика за всички жълточерни сърца дата, се събрахме, за да кажем на висок глас, че Ботев е жив и ще го има! Последните десет години от историята на нашия любим клуб, бяха години на невиждано унижение и срам! Какво ли не изтърпя ботевизмът, но въпреки всичко оцеля! Оцеля, защото ви има всички вас! Оцеля, защото Ботев е изстрадана и непреходна любов!

Днес е ден, който ще остане в историята! Днес е ден по-различен от всички останали! Днес е денят, в който ние полагаме основите за възраждането на жълто-черната легенда! А зад нас, зад нас е историята, покрита със слава! Към нея се обърнахме и с нея ще започнем!

Символът на нашата любов, патронът на нашия клуб, вечният Христо Ботев! С неговото име и идеали започва историята на ботевизма! Това ни подтикна да положим грижи за паметника на великия българин, като по този начин дадем ясен сигнал за едно ново и тясно свързано с историята на клуба ни начало.

Днес не е ден за гръмки слова и възхвали! Днес е ден за размисъл! Днес, всички ние, трябва да си зададем един много важен въпрос! Достойни ли сме да се отъждествяваме с името на Ботев и готови ли сме да докажем любовта си към него?

Време е да разберем, че всеки един от нас е част от Ботев Пловдив и от нас зависи какво ще е бъдещето му! Точно така, както се гордеем сега със Стоян Пухтев, Теньо Русев, Никола Алваджиев, Недко Каблешков, Никола Щерев и всички останали ботевисти, които през годините са допринесли с частица от себе си за величието на Ботев!

Сега е нашето време! Време, в което можем да покажем, че сме достойни наследници на тези хора! Време, в което трябва да кажем сбогом на дребните дрязги и неприязън, недоверието и апатията. Всички ние трябва да се обединим в името на каузата Ботев!

Длъжни сме да го направим! Длъжни сме да повярваме, че с вяра в сърцата, с борбата, която сме повели за възраждането на любимия ни клуб, ще успеем да върнем красотата, чийто футболен символ винаги е бил Ботев Пловдив!

Такъв е и девизът на ботевизма - Красота, Вяра, Борба!

На днешната дата ние слагаме край на мрачното и нечистоплътното! На днешната дата ние открито и честно казваме, че повече никога няма да позволим да бъдат омърсени името и историята на нашия Ботев Пловдив!

Честит празник, пловдивчани! Честит празник, мой Ботевъ!

 

Празник през 30-те на ХХ век

Сподели статията