Навигация: Новини Фенове История Денят, в който думите са по-силни, а той по-близо

Денят, в който думите са по-силни, а той по-близо

Оценка на читателите: / 14
Слаба статияОтлична статия 

168 години всяка негова дума е бомба, а всеки негов стих хекатомба към заветната цел

За тези, които не знаят на 6-ти януари е роден големият Христо Ботев. Но ако за някои вчера бе ден на потапяне в мразовитите реки и връщането към традициите и корените ни, за други това е времето, когато изречените думи придобиват мълниеносен смисъл. В този ден политикът прави крачка назад, за да отстъпи място на хората, отдаващи чест на един от стожерите на нацията ни - един идеал непознаващ думата време и по-силен от всичко. Защото, ако той бе жив жив днес щеше да го подмине и нямаше да обърне внимание на лъжливите му помисли.

Вчера близо 30 момчета не изслушаха политическите речи на пошлите, обвити с власт лицемерни политици в Калофер. Те минаха покрай тях като малка гара, показвайки им ясно, че на този ден е важен само един човек и неговият идеал - България, за съжаление заробен все още от същите тези душмани. Изкачиха се до исполина стърчащ над Калофер и положиха своите венци и цветя в знак на почит към 28-те му години, дали толкова много на България.

A зад тях останаха да се веят само думите на охранителя, който служеше, но не на Родината си, а на онези, които пазеше... "Политиците идват, по-тихо"

СНИМКИ от Калофер може да видите в галерията на сайта ТУК!

bultras.com

Сподели статията