Навигация: Новини Фенове Коментари и анализи Ние искаме да сме изправени – вие лягайте, с когото си искате

Ние искаме да сме изправени – вие лягайте, с когото си искате

Оценка на читателите: / 54
Слаба статияОтлична статия 

Темата на столичните (уж национални) медии в последните дни е „Ще легне ли ЦСКА в следващия си мач, за да отпадне Левски от топ 6?“

Естествено, БФС, което винаги е действало като СФС - Столичен футболен съюз (а последните години малко и североизточен), също подхвана темата и ще гледа под лупа всяко действие, да не би ЦСКА да полегне на следващия си съперник, за да не влезе Левски в топ 6.

 

Естествено, никой не пита съперника на ЦСКА какво мисли. Защо ли? Защото, както много добре знаем и сме се убедили през годините, софийските медии  и книжните грандове ги интересуват само тези, които си лягат, а не тези, които стоят изправени.

Така че, ще споделим две думи за двата отбора на народната власт:

Ние сме Ботев Пловдив и – за разлика от вас – ние играем първо за себе си, а после против нашите врагове. Не крием, че съдбата ни сервира страхотен подарък за рождения ден – в 90 минути да играем едновременно и срещу двете най-вредни създания за българския футбол – и Левски София, и ЦСКА. С удоволствие ще изпратим Левски да играят мачлета с Марек и Локо Пловдив в борба за оставане в групата, и в същото време ще помогнем на ЦСКА да останат за пореден път без титла.

Но преди всичко ще играем за себе си, защото за нас, за клуба Ботев Пловдив, да победим ние е по-важно от това да загуби някой друг. Ние искаме да играем в горната шестица и ще се борим за това в неделя. Ако някой, за да направи мръсно на трети отбор, смята да губи футболен мач,  защото достойнството си го е загубил отдавна – нас не ни интересува.

Истинските футболни отбори играят само за победа!

Видео от 12-ти март

Автор: Теодор Караколев

bultras.com

Сподели статията