Навигация: Новини Фенове Коментари и анализи Когато, песните не са само песни, а думите са облечени в дела (ВИДЕО)

Когато, песните не са само песни, а думите са облечени в дела (ВИДЕО)

Оценка на читателите: / 66
Слаба статияОтлична статия 

Това, което Ботев направи през последната седмица е с историческо значение за целия български футбол, който вече няма да бъде същият.


"Жълто-черната" магия придоби измерения, които и най-верният фен на отбора не си беше представял до скоро. Ботев елиминира Левски от първата шестица и ги прати да играят мачове с Хасково и Марек за оцеляване. Постави ЦСКА и Стойчо Младенов на колене в Пловдив и почти ги лиши от титлата тази година, след убедителна победа с 2:0 вчера на базата. А няколко дни преди това "канарчетата" взеха и историческия кален мач на "Лаута" отново с 2:0.

И ако това не е сбъднатият сън на всички бултраси, които в края на всеки спечелен мач запяват една песен - "Пред Ботев всичките, говеда и свине, застанали са пак на колене".

Това е самата реалност - когато, държиш в ръцете си съдбата на три страни и всеки се моли на другия да бие "жълто-черните". Този път обаче фортуна бе с нас, заради всички години, в които сините са ни подлагали крак. Няма как!

Ботев Пловдив още помни времето от преди 30 години, когато Левски "губи честно", на два пъти от Берое, за да може "зелено-белите" да триумфират с титлата, въпреки че са унижени от пловдивчани с 8:1. Срам, който остава във визитката на двата отбора, завинаги. А сега Гонзо и компания паднаха на колене пред ЦСКА да играел силно и да биел Ботев, за да имало "феърплей" в българския футбол.

Само забравиха, че последната дума не е на "армейците", а на Пепо Пенчев и Коце Видолов. Треньорите на Ботев, които промениха облика на отбора и върнаха вярата на играчите в съблекалнята през последните няколко месеца. Ботев Пловдив гледаше отстрани как всички "честни" отбори се самоизяждат с достойнствата си и чакаше да започне срещата, за да говори не с думи, а с дела. Велик момент, който всички в "жълто-черно" приветстват с голям поклон. Браво Пепо, Браво Коце!

Отстраняването на Левски и песните за победа не са злоба, господа журналисти. Само човек, който не знае какво е да преживееш мач Ботев - Левски може да нарече песните в края на двубоя - злобни. Великият революционер Христо Ботев го е казал - "Научи ги мамо, силно да любят и мразят...". Това е Ботев Пловдив!

А на мястото на Левски вчера можеше да бъде и ЦСКА, и ситуацията нямаше да е по-различна, повярвайте ни. Просто моментът бе такъв, че на Ботев се падна да играе точно срещу "червените" в последния си домакински мач и с право си ги победи. Всички видяхме каква бе радостта на "жълто-черните" футболисти след края на срещата. Неистова, истинска, безгранична!

Представянето на бултрасите в тази среща бе велико, а хореографията и пеенето - на топ ниво. Нека видеото, което направихме отново с дрона на базата в Коматево, да говори само по себе си за представянето на публиката в този мач. "Красота, Вяра, Борба."

Насладете му се:

https://www.youtube.com/watch?v=03JA9IikTaI

СНИМКИ от двубоя БОТЕВ - ЦСКА 2:0 15/03/2015 може да видите в галерията на сайта.

Пълен репортаж от двубоя вижте в официалния сайт на клуба.

bultras.com

Сподели статията