Навигация: Новини Фенове Коментари и анализи Да убиеш любовта в едно дете за няколко хиляди - "ВЕЛИКО"

Да убиеш любовта в едно дете за няколко хиляди - "ВЕЛИКО"

Оценка на читателите: / 52
Слаба статияОтлична статия 

Ботев Пловдив - две думи, които крият в себе си толкова много!

Знам, че мислите по този начин, като мен, защото това не е само футболен отбор, който подкрепяме всяка седмица. "Жълто-черният" ни клуб е съставен от хиляди златни нишки, които започват да се вплитат една в друга още от най-ранна детска възраст. Тогава пламва първата искрица любов, там на зеления терен е първият футболен урок, който не се забравя. Там е първият допир с играта, там е споменът от първата тренировка с мъжкия тим, където започваш да гониш топките около терена. Там печелиш медали,намираш първите си приятели, стъпваш с тях на трибуните и дереш гърло след гърло... за Ботев Пловдив.

В школата на Ботев децата тренират при най-добрите условия, които единици школи в България предлагат. Тези условия са именно 3 затревени терена и 2 изкуствени, СПА и възстановителен център, фитнес. Днес в школата на Ботев тренират малко над 200 деца, като само за 3-4 години тя се превърна във водеща в цялата страна. А в клуба ни не се плащат такси, което е рядко срещано явление във водещите ни футболни школи.

Юношите, които са наследници на Славков, Зехтински, Костадинов и Пачев само за последната година са спечелили общо 7 титли в първенствата в Зона Пловдив. Във витрината ни стоят още гордо Купата на БФС при набор 2001, а футболистите ни заслужиха да бъдат в топ 6 на отборите в двете Елитни юношески групи. Момчетата ни участваха в множество турнири в България и чужбина платени от клуба. А юношите, които не са от Пловдив, използват безплатно пансион с всекидневна закуска, обяд и вечеря, и безплатна екипировка. Всичко това струва на клуба няколко десетки хиляди лева, но не на отбор, а на дете. Дете, което се очаква след години да облече с гордост "жълто-черното" райе и да защитава честта на най-стария футболен клуб в България.

И след всичко това какви трябва да са причините едно дете, което със сигурност е сред най-обгрижваните в цялата школа, да предпочете да премине в софийски отбор. Според наши източници причините за трансфера на Мартин Петков на Герена не са футболни. Самите родители са заявили, че условията в Коматево са прекрасни и не е в това причината за странния трансфер.

Мартин до последно обещаваше пред съотборниците си и треньора си, че няма да съблече "жълто-черната" фланелка. От 3 години в Ботев той е сред най-обгрижваните футболисти, като за него са полагани всякакви медицински грижи, за да бъде в оптимално състояние. В тази връзка вече два дни се питаме - "Как става така, че се избират финансовите облаги пред това детето ти да се развива в най-добрия клуб в България, с цели 103 години традиции и толкова вярна публика?".

Отговорът на всички ни е ясен - липса на морал и благодарност към старанието на всички треньори и учители в "жълто-черния" клуб. Липса на всякакви ценности от страна на родителите, които съсипват една детска мечта за няколко хиляди лева (които с оглед на финансовото състояние и морала в столичните "грандове" може и да не получат). За съжаление това е поредното дете, което е откъснато от любовта си. Това е престъпление, което бащата извършва към сина и ние се надяваме той някога да го разбере и да съжалява за постъпката си, както сега съжаляват стотици пропиляни таланти преминали на Герена и станали част от корупцията и грандоманията в българския футбол.

P.S. На всички трябва да им е ясно, че в школата на Ботев също се правят трансфери от други клубове, но те НИКОГА не са били с финансова част към трети лица, като този на Мартин Петков. В Ботев има достойнство и уважение към всички юношески школи и по-конкретно, както към треньорите и ръководителите им, така и към самите деца.

bultras.com

Сподели статията