Навигация: Новини Фенове Коментари и анализи Един билет или отнет човешки живот, това ли е дерби?

Един билет или отнет човешки живот, това ли е дерби?

Оценка на читателите: / 46
Слаба статияОтлична статия 

За пореден път станахме свидетели на произвола на родната милиция, която провали вчерашния футболен празник между Локомотив и Ботев. То не бяха обещания преди футболната среща, то не бяха закани по време на мача, то не беше побой. И за какво? Какво спечелихте от това?

Привържениците на най-стария отбор в България пристигнаха на Лаута малко след 18:00 часа и повече от час и половина влизаха през единичния пропускателен вход на Лаута. Безотговорното отношение и цялата органзиацията в този ден от страна на полицията и домакините беше толкова добре скроена, че да провокира "жълто-черните" фенове. Нашите фенове отвън бяха разигравани да си тръгват и да се връщат няколко пъти и не бяха допуснати да наблюдават дербито, въпреки, че имаха билети за него.

В масовото "клане" потърпевши бяха десетки пловдивчани, жени и деца, които си тръгнаха с пукнати глави и рани по телата след навлизането на полицията в сектора за гости. Всички те почти не наблюдаваха футболната среща на любимия ни Ботев Пловдив. Защо?

Това ли е пловдивското дерби, за което градът се вълнува цял месец и за което се прави толкова голяма организация от половин дузина страни? Срам! Заради 200 човека, оставени пред стадиона, юбилейното пловдивско дерби бе напълно провалено. Всички те можеше да влезнат преди началото и срещата да протече, както много други, на които сме ставали свидетели през годините?Или беше по-добре десетки фенове на Ботев Пловдив да постарадат от палките на органите на реда при опит да напуснат Лаута?

А вчера станахме свидетели на поредната простотия - нито хората отвън не можеха да влезнат, нито да си тръгнат към домовете заклещени от хилядите униформени. Тези, които успяха, по някаква случайност да влязат на Лаута, бяха третирани като завторници и по същия начин не можеха да напуснат съоръжението, за да си тръгнат. Според нас полицията беше провокирана от странични фактори, дошла, за да бие хората на стадиона още от входа.

Искаме да ви попитаме:

Кой ще поеме днес отговорност за действията на полицията и за побоя в тунела под сектора за гости?

Защото по време на вчерашната среща можеше да имаме смъртен случай... за един билет!?!

СНИМКИ! (Фотограф: Мирослав Чобанов)

bultras.com

Сподели статията