Навигация: Новини Фенове Коментари и анализи Събрахме 6000 лева за Ники. Кампанията продължава!

Събрахме 6000 лева за Ники. Кампанията продължава!

Оценка на читателите: / 10
Слаба статияОтлична статия 

Артикулите, които останаха от търга, ще бъдат пуснати в продажба във фен-страницата на КПБП. Включете се и помогнете в тази благородна кауза!

Точно 6000 лева събрахме миналата вечер от благотворителния търг в подкрепа на нашия приятел Ники Попов. Бултрасите наддаваха за ценни фланелки от различни периоди, топки с автографи на бивши и настоящи футболисти, значки, календари и други интересни артикули от 104-годишната история на "жълто-черния" клуб.

Търгът бе воден от члена на УС на КПБП Атанас Стафунски и музиканта на Ice Cream Малин Миланов - Монти, който дойде специално от София, за да стане част от събитието. Монти получи и първата си членска карта на Ботев, като в същото време предостави 10 нови албума на рап групата, които бяха изкупени за отрицателно време от феновете в залата.

30-те бултраси в залата и още толкова дистанционно, наддаваха над час за близо 60-те артикула предоставени от различни запалянковци и футболисти. Както се и очакваше най-скъпо бе оценена шампионската фланела на футболиста на Барселона Деко, с която португалският футболист вдига купата на Шампионската лига през 2006-а година. Тогава испанците побеждават английския Арсенал на финала в Париж с 2:1. Ценният артикул, който бе предоставен от президента на БФС Борислав Михайлов на Евгений Петров, отиде в привърженик на "канарчетата", който пожела анонимност.

Вторият най-желан артикул на търга бе капитанската лента на Иван Цветков от последния мач на "жълто-черните" през сезон 2014/2015, който бе грабнат от именика Антон Митрев. Фен-фракцията Лудата Банда откупи пък първия екип на Тодор Неделев от мача на националите с Италия в Палермо за сумата от 500 лева. Момчетата подариха веднага фланелката на родителите на Ники, които присъстваха в залата.

Приятната изненада на търга бе продажбата на фенски шал от лимитирана серия на Александър Миневски, който бе наддаван до 500 лева. Шалът "Рамо до рамо" се явява и най-скъпият шал на Ботев в историята. Той отново бе закупен от фен пожелал анонимност.

В благородната кауза се включи и собственикът на козметична компания Рефан България - Ангел Попов, който дари 1000 лева по сметката на момчето! Зам. кметът по "Младежки дейности и спорт" Георги Титюков, който не изпуска мач на Ботев, си закупи оригинална снимка на отбора на Ботев от 80-те години, а фен на Ботев пък увеличи архива си с ценна програма от 62-ра година от 1/8 финалния мач на КНК с ирландския Шамрок Роувърс. Бултрасите наддаваха още за топки от различни години, значки, календари и други интересни артикули от историята на 104 годишния отбор.


В края на вечерта развълнувания баща на Ники - Тодор Попов благодари пред всички фенове:

"40 години съм фен на Ботев и никога не съм си представял, че такъв ден ще настъпи за мен и по този начин ще се изправя пред вас. Искам да благодаря на всеки един за подкрепата и всичко което правите", сподели Тодор Попов, който не скри сълзите си. Той и семейството му получиха аплодисменти и много пожелания да бъдат силни в тежката борба с левкемията.

Поздравления за организаторите и всички, които се включиха в търга. Последната контрола на Ботев от предсезонната подготовка срещу Септември ще бъде с платен вход, а всички приходи ще отидат отново за Ники. Кампанията за набиране на средства продължава, като повече информация може да намерите в статията на Медиакафе.

Още снимки от благотворителния търг може да видите в официалния сайт на Ботев Пловдив!


bultras.com

Сподели статията