Навигация: Новини Фенове Коментари и анализи 101 пловдивско дерби - WARNING, Bultras zone!

101 пловдивско дерби - WARNING, Bultras zone!

Оценка на читателите: / 18
Слаба статияОтлична статия 

101-то пловдивско дерби завърши с минимална победа (1:0) на "канарчетата". След нея "жълто-черните" отново поведоха в общата листа на изиграните мачове с 38:37 победи срещу градския си съперник.

"Черно-белите" днес бяха трагично по-слаби без императора си и не показаха по никакъв начин, че искат да измъкнат нещо на терена. За сметка на това перфектният и в тази среща Лъчо Балтанов наниза поредното си попадение още в самото начало на двубоя с гол от 25 метра и хвърли в бурна радост над 3000 верни бултраси.

Ултрасите отново запалиха сектора си в цветовете на клуба, а пред тях, в южния сектор, бе издигната хореография ВНИМАНИЕ - БУЛТРА ЗОНА. В тази среща феновете на Локомотив и Ботев се обединиха в едно - против използването на каквито и да е било оръжия на стадиона и извън него. Това бе част от приетите точки на общата среща на ултра сцената в България. Феновете се събраха именно на вчерашната паметна дата, в която се навършиха 143 години от обесването на Васил Левски /19.02/.

Преди началото на срещата пък двата клуба показаха, че може да стоят рамо до рамо и подадоха ръка на фена на Ботев Николай Попов. 22-мата главни герои излязоха с еднакви фланелки и опънаха трaнспарант, на който пишеше DMS NIKI 17 777. Общата сума, която бе събрана до 15:00 часа е приблизително 2300 лева, като 1300 от тях бяха от дарения в кутиите, а другите 1000 лева от пуснати СМС-и по време на мача.

Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на легендата Трифон Иванов, който си замина точно преди една седмица на 50 годишна възраст.

СНИМКИ от двубоя Ботев - Локомотив 1:0 може да видите в галерията на сайта!

СНИМКИ от отдадената почит към Апостола на свободата вижте ТУК!


Снимки: Мирослав Чобанов и Андрей Томовски
Видео: PlovdivDerby

bultras.com

Сподели статията