Навигация: Новини Фенове Коментари и анализи Кървава събота причинена от полицейски произвол

Кървава събота причинена от полицейски произвол

Оценка на читателите: / 131
Слаба статияОтлична статия 

Ние феновете на Ботев Пловдив осъждаме действията на пловдивската полиция и гласно искаме обяснения за случилото се през изминалата нощ. Ето нашите въпроси, на които началниците на МВР са длъжни да отговорят:

Вярно  ли е, че над 30 полицейски служители извършиха арест на девет граждани на Пловдив, които са и фенове на най-стария отбор в България? Вярно ли е, че тези мерки за сигурност са плод на добре замислена акция? Какви са тези мерки за сигурност, когато се осъждат невинни граждани за измислени поводи?

Вярно ли е, че пред заведението "No Sense" бултрасите са изтикани и подложени на натиск? Вярно ли е, че граждани, които са опитали да подадат жалби, са били подведени под отговорност и ще бъдат съдени, само за това, че са искали обяснение за случващото се?

Ние заставаме зад думите си, че в това време за нас - без футболни срещи и спокойна обстановка следват безмислени арести на граждани, които по никакъв начин или повод не са влезли с пререкания с органите на реда?

Това никак не ни учудва, свикнали сме, но няма как да го приемем. Няма начин и да се съгласим с подобно положение, тъй като при опит да се подаде жалба в полицейското управление, за нанесен побой и пукната глава, фен на любимия ни отбор е подведен под отговорност и днес ще бъде съден, заедно с останалите бултраси, затова че си е потърсил правата и без причина е бил пребит.  Това наричаме ние сляпа полицейщина. Това е и поредната гавра на властимащите. Но друг е въпроса, че някой трябва да отчете дейност за свършена работа.

Подписано от Трибуна Изток и феновете на най-стария клуб в България

bultras.com

Сподели статията