Навигация: Новини Фенове Коментари и анализи Стадионите са за нас!

Стадионите са за нас!

Оценка на читателите: / 191
Слаба статияОтлична статия 

Футболът в България умира. Умира бавно, умира безславно.

В събота едно от малкото дербита в България, това на Левски и ЦСКА бе почти погребано от органите на реда и то по най-долен и грозен начин. Коментарите са просто излишни, но са толкова нужни и е пагубно ако ги подминем отново. Ние, феновете на най-стария отбор в България се обръщаме към всички, които знаят какво е да подкрепяш истински и да имаш любим отбор в тази страна.

Чуйте, за последните 15 години ние преживяхме толкова много гадости с некадърни президенти и управници в Пловдив и вече малко неща могат да ни учудят. Писна ни! Преживяхме и изстрадахме за любимия си Ботев всичко, за да го има, за да има футбол. Преди 2 години не влязохме на мача с Локомотив, за да покажем отношение срещу управлението на отбора ни. Оставихме стадиона празен за един призив - да бъдем чути. Стига с тези подигравки!

Публиките ни не са иделани. Между нас има какво да се изкорени и върху какво да се работи. А вие знаете какви са тези предложения най-добре, но не искате да ги приемете. Защо?

Днес искаме да се чуе думата на феновете в цяла България. Погнусени сме от това, което се случи на червените фенове в събота вечер. Този ефект, който искахте да постигнете господа управляващи ще се получи, но с какъв край ще е той не се знае? Чудите се защо няма посещение на футболните мачове ли? Кому беше нужно да се изгонят всички фенове от клетката на ЦСКА? Това не е борба с феновете господа полицаи, а безсилие да се справиш с проблема! Това е изродия. Вие убивате и последния футболен празник. Това неимоверно ще рефлектира върху цяла България.

Вие не работите за футбола, а срещу него.  Утре, ако това се случи и в Пловдив може да има пагубни последствия и тогава кой ще поеме отговорността. Полицията? Дълкбоко се съмняваме.

Нашите стадиони са в доста по-окаяно положеие от тези в София и при един подобен инцидент краят може да е фатален. Тогава вече ще е късно за вас! Ще е късно да си измиете ръцете с феновете и да ги пращате на съд произволно. Е, решихте си кардинално проблема като изтикате една част от стадиона, далеч от камерите. Утре обаче ще трябва да изтикате целия стадион, защото той ще се обърне срещу вас.

От обединени фен-структури на "Ботев Пловдив"

bultras.com

 

 

 

 

Сподели статията