Навигация: Новини Фенове Коментари и анализи Събитието на Сезона

Събитието на Сезона

Оценка на читателите: / 101
Слаба статияОтлична статия 

Приключва един сезон, в който ние, привържениците на "Ботев" Пловдив, изстрадахме най-тежкия период в клубната ни история. По ирония на съдбата този сезон изигра огромна роля за консолидиране на всички, милеещи за жълто-черния клуб.

След 10 мрачни години, през които лицето ДХС успя да съсипе клуба ни организационно и спортно-технически, се видя, че е останал жив най-важният елемент, който винаги е бил в основата на нашето дълголетие - БОТЕВИЗМА. Това е религията, за която пеем в една от песните си. Това е любовта на хората,която прави един отбор голям.

Ботев рядко е бил на върха на родния футбол, много често е бил в неговото подножие, а през последните 10 години с болка в сърцата го виждахме по долните етажи на класирането. Преживяхме и първото в близо 100 годишната история на клуба изпадане от "А"група, след това още едно. За да се стигне до административното изваждане от професионалния футбол.

Благодарение на БОТЕВИЗМА отборът ни възкръсна от пепелта, изправи снага и уверено крачи към мястото, което му приляга - сред най-силните отбори в България. Една легенда се завръща!


Днес имаме всичко,от което се нуждаем:

- Собственик, в лицето на г-н Цветан Василев, когото всички уважаваме за това, че осигурява финансовата стабилност на клуба. Ние не искаме от него да сбъдва мечти, защото всеки от нас има само една-да носи с гордост името БОТЕВИСТ. А тя е сбъдната още в деня, в който за първи път сме сложили жълто-черното шалче и сме прекрачил вратите на Колежа;

- Спортно-техническо ръководство, в което влизат млади и амбициозни специалисти, в болшинството си доказани ботевисти, които показаха, че умеят да водят отбора към всяка следваща цел;

- Отбор, в който играят млади и талантливи футболисти, носещи с гордост жълто-черната фланелка;

- ДЮШ, чиито основи са положени и от която се очаква да бъде с основен принос при захранване на представителния отбор с футболисти;

- Клубен стадион-легенда, който е предоставен за стопанисване на отбора и който всички ние вярваме, че ще бъде приведен във вид, позволяващ на него да се играят мачове от "А" група, а впоследствие и от ЕКТ;

- Една невероятна публика, която и в третия ни футболен ешалон доказа, че е най-вярната и най-многобройна в България.И така стигаме до 5 юни-деня, в който нашият любим отбор ще изиграе последния си мач в чистилището на "В" група. Съперник ще ни бъде вторият в крайното класиране - отборът на "Нефтохимик"-Бургас. Очакваме да пристигнат и най-верните привърженици на отбора от Бургас - агитка, достойна за уважение заради подобна на нашата съдба и показала уважението си към нас в първия мач.

Но най-важното събитие в този ден ще бъде друго-слизането от футболната сцена и официалното прекратяване на активна състезателна кариера на един незабравим човек,на един брилянтен футболист и творец на футболния терен-големия Костадин Видолов - МАГЬОСНИКA.

Последният голям любимец на жълто-черната агитка ще изиграе своя бенефис, след който ще продължи да работи за отбора на сърцето си.


Нека всички пловдивчани и гости на града, които обичат играта заради красотата и романтиката в нея, да заповядат на нашия празник в неделя, 5 юни от 16.00 часа на Колежа и да изпратим заедно последния посланик на романтичния футбол.

А всички ние, обичащи жълто-черния клуб ще бъдем там, ще станем на крака, ще се поклоним на МАГЬОСНИКА при стъпването му на терена и ще го вдигнем на ръце при слизането му от сцената.

САМО "БОТЕВ"

Коментарът е използван от INDEPENDENT FORUM

Автор: botevforever

bultras.com

Сподели статията