Мнение

Оценка на читателите: / 184
Слаба статияОтлична статия 

Иван Йотковwww.bultras.com е свободна трибуна, в която всеки привърженик на Ботев Пловдив е свободен да изкаже своето мнение!

Във връзка с напрежението около отбора и ръководството на ПФК Ботев Пловдив първи (за сега единствен) правото да изрази своята позиция използва финансовия директор Иван Йотков.

Неговото изрично желание е, следващите думи да бъдат приети като на фен:

Всеки човек има право на мнение и на гледна точка. Но според мен никъде в Европа не се случва феновете да диктуват на клуба какви да бъдат назначенията в администрацията и в отбора, нито пък каква да бъде организацията и политиката на клуба. Въпреки това, никой не обвинява обществата в Англия, Франция, Германия, Испания, че са недемократични, нали?!

Знам, че всички ни боли за отбора и всички искаме да играем все по-красиво и да стигнем по-бързо до челните места. Някои неща обаче не ги разбирам и никога няма как да разбера:

Да тръгнеш да обиждаш Марин Бакалов – това няма да приема никога. Може да не си съгласен и да имаш различно мнение, но начинът да го покажеш не е да обиждаш и да плюеш човек, който е доказана легенда, един от хората, благодарение на които Ботев е това което е, дал на клуба като играч толкова много.

Човек, който миналата година има смелостта да заложи името си, да остави на заден план семейството си, да се откаже от работата си и без никакви гаранции за успех, без заплащане, тръгна да работи за Ботев. За нашия Ботев.

Човек, към когото всички във футболните среди проявяват уважение и респект.

Човек, който се зае да органира и управлява клуба, изграждайки го от нулата.

И ако наистина си Ботевист, и ако наистина сърцето те боли за този клуб - ще оцениш, че хора като Марин са капитал за всеки клуб.

И ако наистина си Ботевист, и ако наистина сърцето те боли за този клуб – ти с цената на всичко ще пазиш този капитал.

Няма да приема също и да обиждаш останалите членове на съвета на директорите - Юли Попов, Ангел Палийски, Ангел Ванчев, Тодор Коев. Всеки един постигнал и успял достатъчно в своята област. Нека се замислим дали ние сме толкова успели, че да може да ги съдим, камо ли обиждаме.

Няма как да даваме съвети и да поставяме крайни оценки за работата на хората в клуба само на база нашия поглед отдалеч.

Обикновено нищо погледнато отблизо не изглежда така, както отдалеч.

Слушам, доста неща се „хвърлят” в пространството, но нима трябва първосигнално да реагираме на всичко, нима може някой да знае как стоят мебелите в собствения ни дом без да е влизал в него?!

Момчета, няма как да имаме претенции, че нашето мнение е меродавно, няма как и да се опитваме да го налагаме на всички Ботевисти. Не може, без да разполагаш с всички факти, да произнасяш присъди. Не е честно!

Нека всички ние вършим работата си – всеки своята и да не поглеждаме настрани в купата на съседа. Нека не пилеем време и енергия хвърляйки кал, за чието почистване други отново пилеят време и енергия. Нека не си играем на кой е по- по- най-. Тогава всички заедно ще бъдем част от великия Ботев Пловдив.

Надявам се, че всички истински ботевисти разсъждават така.

Всички останали може би са манипулирани и обслужват нечии интереси, всички останали може би имат някакъв комплекс за малоценност, който борят на стадиона, всички останали може би се вземат прекалено насериозно, всички останали са всичко друго, но не и обладани от любовта Ботев Пловдив.

Напомняме още веднъж, че всеки, който има какво да каже свързано с жълто-черната идея може да го направи, като изпрати своята позиция на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. Мнението ще бъде публикувано, стига да е написано грамотно, да е аргументирано с факти и да не съдържа обиди.

Сподели статията