Навигация: Новини Фенове Коментари и анализи Да обичаш Ботев, повече отколкото да мразиш. Любов предавана през поколенията

Да обичаш Ботев, повече отколкото да мразиш. Любов предавана през поколенията

Оценка на читателите: / 48
Слаба статияОтлична статия 

С днешния празник може да се чувстват поздравени всички фенове на футбола в България. Това е празник, не само на Пловдив, но и на всички вас, които знаят какво е традиция и любов, помнят и уважават противника си и го ценят. Защото спортменството е най-важната част в спорта, а добрите съперници се почитат и поздравяват за годишнините им. Това се нарича Уважение!

А това, което ние празнуваме днес (12.03), никой не може да ни го отнеме. Никой не може да ни отнеме самоуважението, традициите и любовта към отбора на Пловдив. Това, което изпитваме днес е несравнимо чувство на емоциии и на приятелство. Ние всички ще се съберем на площада, за да кажем в един глас ЧРД МОЙ БОТЕВ. ЧРД НА ФУТБОЛА В БЪЛГАРИЯ.

Днес, нито един намацан билборд в града няма да мe сломи или да ми развали настроението, нито един скъсан плакат няма да ми попречи днес да се усмихна и да ви кажа "Честит юбилей горди канари. Бъдете винаги с Ботев." Защото обичта е по-силна от омразата, защото това, което ние градим днес ще се помни с години и ще се предава от поколение на поколение. Много сме, защото нашите деца растат с идеята на нашите бащи, растат със Зико, Чико и Тумби. Децата ни попиват всеки един красив миг от Колежа.

А омразата, онази омраза стаена дълбоко във вас ще погуби вашата любов към любимите ви цветове, тя ще се пренесе там, където вие не очаквате. Странно и гнусно е, как ненавистта към победителите може да надделее над това, да обичаш своя отбор.

Точно тези постъпки на фенове от един друг отбор ме карат да се гордея, че съм избрал правилния отбор, че думите на баща ми не са били случайни, кой е отбора на Пловдив. Това ще го кажа и на моето дете. Гордея се, защото силните не ги обичат, а Ботев определено е доста силени, могъщ 100 годишен отбор.

Видео - поздрав до всички жълто-черни сърца от Василена Петкова

Трибуна Изток

Сподели статията