Навигация: Новини Фенове Коментари и анализи Стига овации и фанфари – защитете честта на „Ботев“!

Стига овации и фанфари – защитете честта на „Ботев“!

Оценка на читателите: / 102
Слаба статияОтлична статия 

Има нещо сбъркано на стадион „Христо Ботев“. Всъщност много сбъркани неща има в управлението на „жълто-черния“ клуб. Имал съм щастието да гледам златното поколение на „Ботев“, имал съм и нещастието да гледам десетилетието на срама. Както се казва – видял съм и хубаво, и лошо на „Колежа“.

Не мога обаче да се примиря с това, което видях в срещата с „Лудогорец“. Резултатът от нея няма никакво значение за мен. Дали 0:3 или 0:7, все тая - „Ботев“ пак щеше да загуби и да бъде елиминиран. Важното в случая беше това да не става без битка! А такава вчера лисваше.

Не знам дали на някой от управляващите клуба му е минала мисълта, че този мач беше мач за историята! Мач, в който „Ботев“ трябваше да напада! Дори да загуби с много по-голям резултат, но да напада! Да зарадва хилядите, изпълнили стадиона, с желанието и непримиримостта си. Такова нещо не се случи.

Не само, че не се случи, а напротив - „Ботев“ излезе със състав, чиято задача явно беше да предотврати разгром, а не да се опита да спечели. Моите уважения към ветераните в отбора, но така и не разбрах защо Светльо Петров и Сашо Александров излязоха титуляри?

Едната причина може да бъде страхът на Радуканов да не загуби с разлика, което така или иначе стана. Другата е робуването на имена и приятелските взаимоотношения с определени футболисти. И двете са разбираеми от една страна, от друга са недопустими. 

Четох преди мача как „Ботев“ не се страхува от никой“, но тези гръмки твърдения не получиха своето реално потвърждение. „Ботев“ не излезе на терена, за да печели, а за да не загуби!

Няма кой да ме убеди, че липсата на Тодор Неделев в титулярния състав е нормална и логична! Та нали той и другите млади в състава са бъдещето на отбора? За какво го взехме Деян Христов, който водеше атаката през цялата подготовка, като нито той, нито Неделев започнаха срещата?

Извинявайте, но защо трябваше да правим бенефис на Видолов, след като в първите два мача от пролетта на терена са наборите му Александров, Петров и Телкийски? Нали обиграваме състав за бъдещето? Къде точно трябваше да го видя това бъдеще? Ами самият Радуканов също можеше да влезе в игра по тази логика. Той също е на тези годинки, като перспективната ни халфова линия!

Някакво ужасяващо повторение на определени събития се случва, което говори много зле за ситуацията на „Колежа“. Вече трети отбор се прави за няма и две години, а твърденията и очакванията са за правенето на четвърти при евентуалното влизане на „Ботев“ в „А“ група.

Какво точно градим? Какви са последователността, взаимовръзката, логиката и планът? След срещата разбрах, че сме изиграли добър мач, но все още сме нямали класата на отбора от Разград. Първо, аз нищо добро не видях на терена, тъй като не съм привърженик на „Лудогорец“! Второ, приказките за липса на класа потвърждават мнението ми, че след края на първенството отново ще се закупят един тон футболисти и наесен пак ще се запознават помежду си!

Някой би ли обяснил нормално защо бяха освободени, повтарям освободени, а не преотстъпени, младите Гуджев, Асенов и Арфата? Да, може да нямаха достатъчно опит, класа и постоянство, но това са грешките на младостта. Нали точно младите са бъдещето на всеки клуб?

Взехме на пожар Димо Атанасов, който започна титуляр вместо Деян Христов, при положение че нито се познава още със съотборниците си, нито е участвал в подготовката на отбора. Та това си е наказание за самия футболист. Същия филм го гледахме по-рано при съвместния дебют на Божков и Киков!


Вчера „Ботев“ беше смазан в средата на терена. Бързината и агресивността на „Лудогорец“ спечелиха мача. А трябваше да бъде обратното! „Ботев“ не е клуб, който може да си позволява да излиза в домакински мач с нагласата да се брани! Без значение срещу кого играе!

Аз лично бих връчил медали на Шведа и Петьо Атанасов за пробяганите напразно няколко хиляди километра. Единият, тичайки като луд, за да посрещне „точен“ пас в атака някъде около корнерите, другият, опитвайки се да замита безбройните грешки в средата на терена.

И още нещо много важно! При наличието на собственик от ранга на Цветан Василев е абсолютно сигурно, че който и да е треньор на клуба, както и в неговото управление, няма да спира да обяснява как „Ботев“ е велик клуб, с огромни традиции и успехи. 

Да, господа, така е, но аз това го знам и без да ми го казвате! Вашата работа е да покажете, че сте разбрали смисъла на тези думи! „Ботев“ не може да бъде страхлив! На собствения си стадион! Питайте „Барселона“ и „Байерн“ Мюнхен, ако не вярвате! Те също са били фаворити при гостуванията си в Пловдив, нали?

Собственикът на „Ботев“ се ангажира с мащабни проекти за развитието на клуба, като паралелно с това изразходва огромни средства за неговата текуща издръжка. Публиката на „Ботев“ пълни стадионите и подкрепя по шампионски своите любимци.

Е, собственикът е на ниво! Публиката е на ниво! 

Кои останаха? Административното и спортно-техническото ръководство!

Господа, колко време да ви чакаме да осъзнаете, че „Ботев“ е по-голям от „Левски“, по-голям от ЦСКА, по-голям от „Лудогорец“, по-голям от всеки! Ако не сте съгласни или не разбирате това, вашето място със сигурност не е на „Колежа“! 

„Ботев“ може да загуби всеки един мач с какъвто и да е резултат, но не може да си позволи да го направи, без да защити честта си! А приказките за величието на клуба ги запазете за тези, които не са го виждали с очите си и не го чувстват със сърцата си!

Автор: Стефан Попов /www.zaplovdiv.com/

Снимки: Веселин Илиев /НМФ/

 

bultras.com

Сподели статията