Навигация: Новини Фенове Коментари и анализи "Заведението" е в ремонт!

"Заведението" е в ремонт!

Оценка на читателите: / 42
Слаба статияОтлична статия 

За пореден път съществува опасност фокусът на проблемите в "Ботев"  Пловдив да бъде изместен в грешна посока. А грешната посока е да се  недоволства от спортно-техническите резултати на клуба. Футболистите  нямат никаква вина за това, че срамът не само продължава, но става и все  по-голям.Треньорите също нямат никаква вина! Нито едните, нито другите са  дошли сами в клуба!

"Ботев" няма изградена професионална структура на управление! В момента,  който и да стане треньор, дори да "вдигне" отбора и успокои  привържениците, ще бъде за кратко - до следващото сътресение.

Всеки един е влизал в ресторант и има своето предпочитано любимо място  за отмора. Как сте си го избрали? Ако ресторантът е класен, то ще има  определени видими нюанси, които да го показват. Красив и или уникален  интериор, подходяща музика, перфектна чистота, безупречен  персонал,пресни и качествени продукти, съвършен готвач, съответно  великолепни ястия.

Е, великолепното ястие е следствие на всичко останало. В момента всички  ботевисти се срамуват от предложената им развалена храна. Защо е  развалена? Трябва ли да се сърдим на самата храна? Разбира се, че не!

На този етап "Ботев" не е класен ресторант! Да, новият собственик реши,  че е време да бутне старата сграда, за да построи на нейно място нова,  отговаряща на съвременните изисквания. Предстои обстановката да се смени  и да стане класна и изискана.

Много добре, но стигаме до управителите на ресторанта, готвача и  сервитьорите. Едните не могат да управляват и обслужват модерен и класен  ресторант, тъй като не могат да надскочат нивото си, което пък е равно  на "бира + кюфтета с гарнитура".Другите са сервирали само в квартални  кафенета и нямат никаква идея какво да правят. Да, гледали са,  посещавали са, опитвали са вкусна храна на изискано място. Харесва им,  впечатлени са, но дотам!

Как да се сърдиш на сервитьора, че не знае как да подреди масата и да те  обслужи? Нали управителите са го наели на работа! Как да се сърдиш на  готвача, като нивото му е за ресторант без категория или пък продуктите,  с които работи, са стари или развалени? Нали изборът на доставчици,  както и изборът на готвач, отново е работа на управителите?

В "жълто-черния" ресторант се сменя само помощния персонал! Тук никога  управата не е виновна. А вероятно наистина е така. Толкова са им  възможностите, такива са им разбиранията, толкова си могат.

Важният въпрос е дали собственикът ще продължи да разчита и да се  надява, че управата ще надскочи възможностите си, или ще заложи на  доказани специалисти. Последните пък са нещо, което всички искат, но  никой не е виждал!

Автор: Стефан Попов

Сподели статията