Навигация: Новини Фенове Коментари и анализи Няма такъв клуб, няма такава публика!

Няма такъв клуб, няма такава публика!

Оценка на читателите: / 135
Слаба статияОтлична статия 

За пореден път се убеждавам, че Ботев Пловдив има толкова силна магическа аура около себе си, че още щом стъпя на стадиона и настръхвам. Настръхнах при вида на тези жадни за футболни емоции 15 000 пловдивчани днес редящи се на опашките още от рано тази сутрин. Харесва ми да виждам усмихнати лица влизащи на "Колежа". Настръхнах, когато виждах всеки път ревящата Трибуна изток, обвита в жълти слоеве дим, а над нея да се вее гордо 12-ката в щита.

Настръхнах и когато целият стадион запя заедно "Тих бял Дунав" и 11-те жълто-черни магьосници изленаха на новия терен за първия си мач в А група навръх 100 годишнината ни. Настръхнах при хореографията на Трибуна Изток при първия съдийски сигнал. Настръхнах и при головите пасове на Тодор Неделев, Артур Енрике и Вандер Виейра. Полудях от кеф, когато Петков спъна Артур Енркие и бразилският футболист се разцепи от густо и започна да целува емблемата ни. Полудявах всеки път, когато съдията режеше Ботев, но ние мачкахме ли мачкахме "белия балет". Полудях при първия, втория и третия гол на Цветков.

Полудях от кеф, когато гледах как 20-те фенове на най-стария софийски отбор бяха налягали по трибуната и не сваляха очи от бултрасите. Полудях от кеф, когато и двете трибуни по стадиона не спираха да си разменят традиционния фенски репертоар. Полудях от густо и след мача, когато хиляди автомобили надуха своите клаксони, а от всякъде групички бултрасии пееха песни за бира и победа. Това вече е моят БОТЕВ, без бомби, а с много яки хореографии, и много раздаване по трибуните през целия мач!

Стана ми страшно яко, когато виждах след мача как футболисти и публика се забавляваха заедно и никой не искаше да си тръгне от "Колежа", никой не искаше този ден да свърши. Но съм сигурен, че още следващата седмица този отбор ще се появи с грация на Герена и ще обере всички овации. Сигурен съм!

Предусещах как Ботев лека - полека се събуди от комата и започва да се превръща в една смазана горяща машина готова да помете всичко по пътя си.  Да, рано е. Ботев е на прага на своето самосъзряване като отбор, но ниe можем да мечтаем и да си представяме големи победи.

СНИМКИ на Трибуна Изток може да видите тук - част І и част ІІ.

Вижте тук панорамна снимка на трибуните от мача Ботев - Славия.

Сподели статията