Навигация: Новини Фенове Коментари и анализи Шапки долу пред пловдивската футболна публика

Шапки долу пред пловдивската футболна публика

Оценка на читателите: / 171
Слаба статияОтлична статия 

В събота следобед привържениците на футбола от цялата страна имаха възможността да видят дербито между "Ботев" и ЦСКА.  Дерби имаше, но само на терена.  За пореден път привържениците на "Ботев" сложиха в малкия си джоб публиките на всички останали отбори в страната. Разбира се, не бива да омаловажаваме подкрепата на "червените" фенове по време на срещата, но на общия фон от настаналия жълт ад, тя остана незабележима.

В събота Пловдив отново полудя. Час преди срещата  на "Колежа" вече имаше няколко реда правостоящи, а буферните зони, стояли заключени с години, отново отвориха врати пред зажаднялата за футбол публика.

Истински празник! Млади, стари, мъже, жени, деца...поколения пловдивчани подкрепиха любимците си в жълто-черно.

Прекрасно е усещането да си привърженик на клуб, за който титлата не е повод за съществуване. Клуб, който не е обременен от задължителните купи и медали. 

Само "Ботев", само в Пловдив! Никъде другаде не може да се случи това и практиката го показва. За справка: "грандове", имащи повече публика при гостуванията, отколкото на домакинствата си, при това принадлежащи на град с население от близо милион и половина души.


Простата аритметика показва, че при интерес от страна на 1% от населението на София, без да броим туристите от цялата страна, на мачовете на "Левски" и ЦСКА би следвало да има публика, поне колкото на мача в Пловдив. 

Да, но няма! Преди две седмици в София се игра дербито "Левски" - ЦСКА, на което имаше по-малко публика, отколкото в събота на "Колежа". А в София със сигурност са били и част от "стотиците сини и червени фенклубове" в цялата страна.

Какъв е изводът от всичко това?

Много просто - Пловдив наистина е футболната столица на България! Пловдив е сърцето и пулсът на родния футбол. Без титли, без купи, без "национални" медии и "безпристрастни" журналисти. Без аури, директиви, народи, милиони....

В събота Пловдив отново показа какво значи неподправена и истинска любов.

До момента, в който някой друг го направи, шапки долу пред пловдивската футболна публика!

!

Автор: Стефан Попов (www.zaplovdiv.com)

СНИМКИ от двубоя и публиката може да видите тук

bultras.com

Сподели статията