Навигация: Новини Фенове Коментари и анализи Циганска работа!

Циганска работа!

Оценка на читателите: / 172
Слаба статияОтлична статия 

Ясно е, че дербито в Пловдив е нещо, което вдига адреналина до небето и всички полудяваме, когато чуем името "Ботев Пловдив", независимо дали принадлежиш към отбора на Пловдив или си от другия (черно-белия отбор), от крайните квартали. Странно е колко ниско може да паднат хората от малцинствата дните преди мача им на годината. Колко трябва да си мразещ "жълтите", че да не отидеш да подкрепяш отбора си за купата, а да се чудиш как да почерниш празника на противника. И най-странното е, че борбата с неодушевени предмети е силната страна на почернелите фенове.

"Да крадеш е начин да съществуваш" е мотото на тези полусъщества. Мото, което се е движело през поколенията и което достига невиждана наглост. Кради с пълни шепи, кради постоянно и когато ти се отвори възможност, кради от свои, кради от чужди, кради без да се притесняваш... Това е нормално за тях!

Вчера, някой "без да иска" е разбил автомобил и е отмъкнал знаме приготвено за дербито. А после други топ хулигани си платиха цената на това прегрешение! Това е урок, който ще се помни дълго, както на времето хан Крум се е погрижвал за греховете на народа си - Който е крал се е разделял с нещо свое (снимката горе).

 

 

Билетите за дербито на Пловдив бяха пуснати днес във фен-магазина и свършиха точно за 19 минути. Хартийките бяха разграбени от бултрасите,  някои от които стояха пред магазина от 07:00 часа сутринта. Няколко часа след това канарчетата още мръзнеха пред стадиона.

 


Сподели статията