Навигация: Новини Фенове Коментари и анализи Ботев Пловдив ще бъде крайният победител! (снимки)

Ботев Пловдив ще бъде крайният победител! (снимки)

Оценка на читателите: / 68
Слаба статияОтлична статия 

Не е като да не съм виждал съдийски тесли на "Колежа". Имаше ги във времето, когато "Ботев" смазваше набедените за "грандове", въпреки съдиите. Имаше ги и по времето на този, чието име не бива дори да се изписва въпреки жалкия отбор тогава. Има ги и сега. Къде обаче е разликата и коя е добрата новина за "Ботев" Пловдив?

Добрата новина е, че стана ясно на всички футболни привърженици в страната, че "Ботев" играе честно! Защо изтъквам това, което би трябвало да е нормално и да не подлежи на коментар?! Много просто - собственикът на клуба има достатъчно ресурс, с който, при желание, би могъл да купи не само мач или съдия, а цялото първенство за десет години напред! Нали никой не се съмнява в това?


Само че, за непросветените да кажа, че в "Ботев" това е забранено! Съвсем буквално е забранено, при това не от тази година. Неписаното условие, което Цветан Василев е обявил при влизането си в клуба, е само едно - приема присърце Каузата "Ботев" и работи за нея, но разбере ли, че ръководството на клуба тръгне да урежда мач или съдия, напуска!!!

Разбирате ли, напуска! Това е най-хубавото условие, което някой футболен президент и собственик може да постави на подчинените си! По този начин изначално се изкоренява дори мисълта за участие в схеми.  

И сега да видим картинката - "Ботев" изгражда управленска структура, изгражда нов отбор, строи клубна база, предстои и изграждане на новия клубен стадион. Няма проблеми с финансите, публиката е доволна и подкрепя правилното развитие на любимия си клуб.

Да, но точно правилната работа започва да създава проблеми, тъй като блатото, в което живее българският футбол, не може да приеме промяна в статуквото. Отиграната схема "дай да ти дадем" отдавна е ясна и на малките деца. 

Българският футболен съюз вероятно е най-нелепата и изпразнена от съдържание и смисъл организация у нас. Там никога няма конкретен виновник за каквото и да става дума. Единственото, което се случва при ескалация на напрежението, е да гърмят "бушони". А бушоните в повечето случаи са шефовете на съдийската комисия.

Разбирате ли, там никога не е виновно за нищо ръководството на съюза. Клишетата "осигурили сме всички условия за работа", "ние се грижим само за националните отбори", " аз ли съм виновен, че съдията е свирил така" и т.н., във всичките им вариации, показват, че тези хора нямат срам!


Спомням си как преди две-три години една телевизия беше подела кампания за "промяна в българския футбол". То не бяха приказки, не бяха дълбокомислени анализи от знайни и незнайни корифеи на мисълта. Основното, на което всички мислители наблягаха, бе това, че трябва първо да се изградят бази, да има условия за игра, да се вдигне качеството на играта и клубовете да играят честно. Тогава щял да се оправи футболът ни...

Да, ама не! Ето, вече имаме нагледен пример и той е точно "Ботев" Пловдив! Пример за учебник! Започване на чисто от аматьорския футбол, осигурено финансиране, честна игра, изграждане на бази и терени...И какво от това?

Абсолютно нищо! Стигна се дотам, че човек като Тити Папазов, който е левскар и няма нищо общо с "Ботев", да откачи по време на мача с "Лудогорец" и в типично негов стил да онагледи картинката. 

Убеден съм, че и Сашо Александров, който през по-голямата част от кариерата си е бил от другата страна на "масата", вече започва да разбира темперамента и гнева на ботевистите. Защото едно е да си в "Левски", съвсем друго е да си в "Ботев"! Кой както иска да разбира думите ми...

Ферарио Спасов е на същата гара. Човекът си каза, цитирам по памет, "бил съм и в ЦСКА, и в "Литекс", но такова нещо не съм виждал"! 

Чуждестранните футболисти в клуба коментират през фейсбук профилите си, че и те такова чудо не са виждали и вече нямат мотивация за игра!Това е толкова хубаво! Хубаво е, защото ще сплоти още повече всички ботевисти - и отбор, и ръководство, и фенове! Защото публиката на "Ботев" Пловдив е виждала, та виждала!!! Кой ли не се е опитвал да се изгаври с "Ботев", но крайният резултат от опитите винаги е носил нещо позитивно. Непримиримостта на ботевисткия дух! Колкото повече са се опитвали да ни мачкат, толкова по-силни сме ставали!

А "Ботев" трябва да продължи смело по пътя си въпреки всички гадости, които му се случват, а убеден съм, че и тепърва ще му се случват. Трябва да продължи, защото само този е пътят, който ботевистите ще подкрепят! Без съдии, без рушвети, без скандали, без нищо от мръсната страна на българския футбол. 

Именно "Ботев" показа на всички традиционни отбори правилния път. Мнозина се страхуват да последват "жълто-черните" и вероятно имат основание да се притесняват. Много по-лесно е да си кротуваш, да участваш в "играта" и да вегетираш, отколкото да се изправиш срещу статуквото, знаейки, че вероятно ще бъдеш смазан.

"Ботев" го направи! Изправи се срещу статуквото и това вече е видно за всички. Да, битката с мръсотията беше загубена, но войната тепърва започва!

А аз не се съмнявам, че именно "Ботев" Пловдив ще бъде крайният победител!

Автор: Стефан Попов (www.zaplovdiv.com)


СНИМКИ от мача с Лудогорец може да видите тук! Автор: Боян Ботев

 

Целият видео материал от интервюто на Александър Александров по ТВ 7 и скандалните кадри от мача Лудогорец - Черноморец гледайте от тук!

Сподели статията