Навигация: Новини Фенове Коментари и анализи Отборът с феновете! СНИМКИ от Овча купел

Отборът с феновете! СНИМКИ от Овча купел

Оценка на читателите: / 82
Слаба статияОтлична статия 

Денят петък, времето страхотно! Идеално за първия мач от футболнoто първенство в най-висшия му ешалон в България. Славия приема Ботев. Не знам какво ме подтикна, но реших да се потопя в "жълто-черната" еуфория и за първи път отидох във футболна агитка, която се различаваше от тези на двата ми любими отбора.

Направих го, защото исках да усетя тръпката, наречена любов към Ботев. Направихме всичко по класическия начин, като започнем с пътуване с трамвай до Овча купел. На вратите естествено проблеми.

Въпреки високите цени на билетите, поставени от ръководството на Славия, влизането на стадиона трябваше да се извършва през една врата. Това респективно доведе до напрежение. Но пък нищо - видяхме усмивките и смеха, които носят лафовете и простотиите, изречени пред вратите на стадиона.

И така влязохме и нахлухме в центъра на агитката на Ботев. От този момент в следващите два часа не мислех за любимия си отбор, а се потопих в морето на "жълто-черната" любов и пях и се смях и горд бях. И я усетих тази любов, майна!


Това наистина са фенове без еталон в България и при 1:0 за Славия и при 2:2, въпреки умората и безидейната игра, феновете на "канарчетата" подкрепяха отбора и пяха любимите си песни. Разбира се и хореографията бе на ниво за началото на второто полувреме - целият сектор с фенове на Ботев стана в бяло, зелено и червено.

Това ме накара да почувствам горд българин. Еуфория от висша степен. Не ми се мисли, какво ще е на стадиона следващата седмица на мача с Левски в Пловдив. Но ще разбера, защото тази любов, преминала през какво ли не - от Христолов, през "В" група, сега еволюира и е все по-силна и могъща.

За едно обаче съм сигурен още повече - Ботев има уникална публика и тази публика заслужава силен отбор, който се бори за титли и купи. Но дори и това да не стане всеки фен на Ботев ще дере гърло с...

"Ботев ще прегърне, ще прегърне купата, а ний ще запеем, ще запеем песента

Вииииива канари ша-лалалала, о вииииива канари ша-лалалалала!...

Автор: Станимир Стоянов (footbal24.bg)


Снимки за бултрас вижте тук (Боян Ботев)

Снимки официален сайт (Теодор Караколев)

bultras.com

Сподели статията