Навигация: Новини Фенове Коментари и анализи Ботев Vs Левски, месец до големия ден

Ботев Vs Левски, месец до големия ден

Оценка на читателите: / 74
Слаба статияОтлична статия 

След месец стартира новият сезон на „А” група. Всички ние, всяка година тръгваме по стадионите из България с още по-големи очаквания, с още по-голяма страст. Често се питам: „Как въобще е възможно това?” – няма отговор, просто е така. Любов, традиции... такива неща. Това все пак е град Пловдив. Нещата тук се случват без обясними причини. Трябва да ги усетиш.

Откриваме сезона срещу много любим за нас противник. Ще бъде интересно. Още повече, че този път сините ...... ще дойдат с малката кошница, предвид случилото им се в началото на пролетния полусезон. Надявам се този път уважаемото МВР да помисли по-добре как ще процедира спрямо „любимците на България”, защото от предишния път още ни дължат благодарности, затова, че не взехме нещата в наши ръце.

Но стига ласкателства. Вярвам, че още 1-я кръг, намаленият капацитет на Колежа ще бъде изпълнен отново до краен предел и всички ще пристигнем и тръгнем с усмивка на лице, породени от добрата игра на канарите. Защото го заслужаваме!

През последните дни отново започнаха да се пишат и спекулират неща с евентуалното участие на Ботев в Лига Европа. Всичко хубаво. Нека да бъде. Но да стане ясно, че на никого от нас не му е фикс идея това. Ботев тепърва предстои да играе големи мачове в Европа. На новопостроения си стадион. В Пловдив! А това, че от БФС подготвят поредна футболна гавра, в името да спасят един отдавна загинал клуб е доказателство, че един човек, с изкуствени къдрици трябва моментално да прекрати кариерата си. Това ще бъде пореден срам за футбола в България, за сметка, на футбола в София.

Нека следващия сезон да бъде по-добър за нас. Не само като футболни качества, а за нас като хора и граждани. Ботев Пловдив е много повече от футболен клуб. Той е култура, някои го определят и като религия. Нека с Ботев Пловдив да бъдем по-достойни, по-добри!

Напред мой Ботевъ! Ний пак ще бъдем на върха!!!

Автор: M.Z.

bultras.com

Сподели статията