Навигация: Новини Фенове Коментари и анализи Настъпи нашият час

Настъпи нашият час

Оценка на читателите: / 125
Слаба статияОтлична статия 

След дълго лутане по горни и долни дивизии най-накрая заехме полагащото ни се място, а именно - Европа. Полагащо, според историята и традициите, които има град Пловдив и неговият футболен представител – Ботев. Сега е времето да продължим делото на клуба от средата на миналия век, преминал през славната „Тракия“ и достигнал тежки времена в края на 90-те. Много от нас не помнят този Ботев, но духът му ни е предаден от баща и дядо, от поколение на поколение. Клуб с вярна публика, в добро и лошо.

Е, сега дойде времето да вземем, това, което ни се полага. Времето да покажем на цяла Европа кой е Ботев Пловдив. Взимайте шалове и знамена, за да видят как пясъкът и морето ще станат жълто-черни. С бири и мощни песни, още от ранни зори ще сме там и цял ден броят ни ще расте, докато не пристигне и последният ботевист, който ще запълни стадиона в квартал „Лазур“. Нито секунда тишина не трябва да има на този мач.

Не съперникът е важен, не победата е важна. Важен е моментът, че Ботев се завръща на голямата сцена. Ще направим един истински празник – за Пловдив, за Бургас, за България. Този мач-реванш от 1-я квалификационен кръг на Лига Европа е много повече, от това, което звучи.

Той е повратен за най-новата история на Ботев Пловдив. След него обликът на отбора ще се промени. Мисленето, амбициите на всички нас ще преминат в друга насока. Към все по-добро. Разбира се, стоим здраво на земята. Никой не очаква чудеса, а само да има спокойствие и поводи за радост.

Затова взимайте шалове, фланелки, знамена и мощно към морето! Да подкрепим и защитим цветовете жълто-черни. За Ботев Пловдив и емблемата в сърцето!

Автор: M.Z.

bultras.com

Сподели статията