Навигация: Новини Фенове Коментари и анализи Докога един милиционер ще плюе на цялата полиция?

Докога един милиционер ще плюе на цялата полиция?

Оценка на читателите: / 202
Слаба статияОтлична статия 

Днес на най-модерната база за детско-юношески футбол, "Футболна база Ботев 1912", станахме свидетели на позорни действия от страна на един цивилен полицай, подкрепящ юношите на Левски в мач на U17. Въпросният "милиционер" предизвика скандал с поведението си, започна ръкопашна схватка с фенове на Ботев, а след това се направи на невинна жертва, викайки поне 30-на свои колеги от Пловдив да блокират цялата база.

Въпросният "полицай" си позволи да превърне мястото около себе си в кочина от счупени бутилки от бира, шлюпки от семки и да си гаси цигарите по чисто новите седалки на трибуната в базата. След направена забележка, същия господин се изрепчи, че ще правел каквото си поискал, явно облягайки се на факта, че е част от структурите на МВР.

В последвалата словесна престрелка органът се държа като типичен гамен, предизвиквайки всеки около себе си на ръкопашна схватка. Въпреки намесата на множество фенове и охраната на базата, "полицаят" продължи да обижда всички, които явно му пречеха на рахата, и в крайна сметка си позволи да посегне на хора от трибуната.

В крайна сметка развръзката настъпи след поредица от разменени удари. Явно органът разбра, че само с насилие и арогантност няма как да надделее, та реши да използва служебното си положение. След поредица от обаждания на клубната база в Коматево се изсипиха над 30 униформени, които препречиха изходите от базата до "изясняване на случая".

Въпросите, които ние си задаваме, обаче, са доста сериозни.

  • Първо, като какъв органът се изживява да нарушава забраните?
  • Второ, като какъв органът се изживява от позицията на мутра-бияч и използва речник, на който всеки каруцар би завидял?
  • Трето, като какъв органът употребява алкохол на мач на 17-годишни деца, руши и цапа чужда собственост?
  • Четвърто, като какъв органът си позволява да мобилизира над 30 служители на МВР, за да си отмъсти?
  • Пето, като какъв органът си позволява да напада български граждани, особено като сам за себе си е наясно, че е орган?

Много съвестни и достойни служители на МВР бяха омазани в съботния ден в базата в Коматево. Оцапани от поведението на един орган, който оцапа пагона, оцапа Министерството, оцапа достойнството на полицията. Десетки и стотици полицаи, изпълняващи доблестно дълга си, паднаха жертви на нечовешкото, арогантно, просташко и агресивно поведение на само един орган на МВР.

Феновете на Ботев задаваме въпрос към министърът на вътрешните работи:

Господин Министър, ще позволите ли на един ваш служител да се изхрачи върху вас, вашето реноме и реномето на подопечната ви организация? Ще позволите ли на един орган да дерибейства пред очите на семейства с деца, на граждани, на юноши на терена? Ще оставите ли ненаказано просташкото поведение на ваш служител, позволил се да се държи като мутра от деветдесетте?

Ще позволите на един Ваш служител да похарчи надника на над 30 свои колеги, да не говорим за разходи за гориво, нерви и притеснения, само защото се е държал като един Бай Ганьо? И е търсел лична вендета с хората, които сам предизвикваше на юмручен бой?

Решението е Ваше, господин Министър!

снимка: plovdivnews.net

bultras.com

Сподели статията