Навигация: Новини Фенове Коментари и анализи Сърцата кървят, но гърлата отново ще крещят святото име на БОТЕВ

Сърцата кървят, но гърлата отново ще крещят святото име на БОТЕВ

Оценка на читателите: / 82
Слаба статияОтлична статия 

Уважаеми Ботевисти,

Броени дни след радостта, която изживяхме в реванша за Купата на България срещу най-големия ни исторически съперник "Левски", в събота следобед бяхме подложени на истинско унижение и разочарование, с което краткотрайната радост отново беше заменена от мъката.

В своята история  "Ботев" е печелил и губил стотици мачове, но винаги, особено срещу този противник, е играл на 100% от възможностите си, разчитайки на най-добрите в редиците си, не за друго, а защото така повелява именно историята. Същата тази история, направила от "Ботев" легенда, а не просто обикновен футболен отбор.

В събота следобед честта на "Ботев" беше погазена. И не, не резултатът, не загубата са това, което всички ние с вас преживяваме болезнено. Обидата дойде от отношението към този исторически сблъсък, от превръщането му в поредната безсмислена среща, която просто трябваше да се изиграе.

В събота следобед Красотата, Вярата и Борбата не присъстваха на стадион "Георги Аспарухов". Всъщност присъстваха, но само на трибуните. Тъжно е, че чисто идеологически между привържениците на "Ботев" и настоящото спортно-техническо ръководство зее огромна бездна, която надали някога ще бъде запълнена.

И все пак, въпреки това, ние сме "Ботев" Пловдив! Ние, привържениците на този велик клуб, сме длъжни да преглътнем нанесената ни обида и пряко волята си да подкрепим отбора така, както сме го правили винаги. Защото знаем, че формата е временна, а класата е вечна!

Точно по същия начин, по който "Ботев" е вечен, а всички, имащи привилегията да работят за неговите успехи и авторитет, са временни.

Всички ние, които живеем за жълто-черните, които се будим и заспиваме с мисълта за тях, искрено вярваме в проекта "Ботев" и можем да покажем за пореден път, че нищо не може да ни сломи.

Пълна подкрепа за "Ботев"! Не за треньорите, не за футболистите, а за него, за каузата, за великата магия, която обичаме!

Сърцата кървят, но гърлата отново ще крещят святото име на БОТЕВ!

От Bultras и Клуб на привържениците на Ботев Пловдив


bultars.com

Сподели статията