Навигация: Новини Фенове Коментари и анализи Сърцето му бие силно, кръвта ври и кипи. Усещате ли тътена?

Сърцето му бие силно, кръвта ври и кипи. Усещате ли тътена?

Оценка на читателите: / 120
Слаба статияОтлична статия 

Ботевисти, приятели, "жълто-черни" момчета,

Катаклизмите, през последните 2 седмици, свързани с Ботев не са най-страшното нещо за клуба ни. Във всяка една институция, особено в България, някак си свикнахме с ненормалното да имаме временни затруднения, да попадаме в кризи. А и ние, ботевистите, много добре знаем какво е това най-старият клуб в страната да бъде  жертва на чужди интереси. Знаем, защото 10 години търпяхме изчадието Христолов и се борихме срещу него, но не се отказахме да подкрепяме най-стария клуб в страната.

Както показаха събитията през последните дни, много хора в България си сменят убежденията, политически и национални, когато докоснат властта и куфарите. Бареков е една от тези личности, които ще останат в историята предали собственика на клуба ни и станали причина в поредният опит за затриване на Ботев. Този човек сам се нареди редом до нелицеприятния крумовски тарикат, без морал и капка достойнство.

Сега ситуацията е много различна от времето на селския:

  • Тогава хората не ходиха на стадиона, за да не се пълни касата на клуба.
  • Сега пък стадионът трябва да е пълен, за да може Ботев да изпълнява плана си.
  • Тогава "жълто-черното" семейство искаше да се изгони собственика с всякакви средства.
  • Сега просто трябва да се намери начин за излизане от ситуацията, а Василев да види, че отборът се подкрепя, не от стотици, а хиляди "жълто-черни" сърца, които идват на стадиона за идеята и за емблемата.

Да, щеше да е страхотно, ако стадионът беше готов, ако Ботев имаше стабилен отбор и още малко време школата ни да бъде водеща в страната, за да захранва мъжкия отбор. Тогава клубът ни нямаше да се нуждае от скъпо платени чужденци.

Положителното от цялата ситуация е за юношите ни, повечето от които са стабилни младежки и юношески национали в своите гарнитури. Те ще имат възможността да играя със сърце за Ботев, по подобие на отбора на Литекс от миналия сезон и да си уредят трансфери в големи Европейски отбори. Така не само ще помогнат на Ботев да се самоиздържа, но ще покажем на цяла България, че Ботев е нещо повече от клуб.

Време е и бултрасите да се стегнем!

Ботев не само има нужда от своята вярна публика. Клубът ни ще го има със и без стадион. Клубът ни ще го има и със, и без Хамза, Доре и Анисе. Защото кризата е временна. Страшното би било, ако отборът остане без феновете си, без сърцето и душата си. От това по страшно няма.

Сега всички трябва да си подадем ръка. ВСИЧКИ!

В това число, кметът на Пловдив Иван Тотев и институциите в града трябва да положат огромно старание и проектa стадион "Христо Ботев" да бъде завършен, защото Пловдив е загубен без него. "Колежа" не трябва да остане в забвение, както се случи с Голямата къща, със стадион "Тодор Диев", със стадион "Марица", с Колодрума, с Лаута и прочие. Най-спортният град за последните години вече не притежава едно нормално спортно съоръжение. Помислете за Пловдив борете се за него, за да има поне малко спорт.

Сега е много важно да подкрепяме четата на Любослав Пенев срещу Либертас в Бургас. Да пълним всяка седмица клубната база, да си дадем ясна сметка, че феновете са тези, които ще дърпат отбора напред. Да покажем на футболистите, че този отбор не е изграден на моментни победи и купи, за нас има много по-важни неща от всичко това и го доказахме, че е така.

Ботев Пловдив е религия!

Подкрепяйте те го, както сте го правили през годините, заради Старика, Райко Стойнов, Иван Сотиров, заради Чико, заради Бенкса, и всички останали.

bultras.com

Сподели статията