Навигация: Новини Фенове Коментари и анализи Не плачете за Европа, а за България

Не плачете за Европа, а за България

Оценка на читателите: / 76
Слаба статияОтлична статия 

Не плачете за Европа, това е реалността!

Ботев отпадна от Лига Европа. За някои неочаквано, за други просто в реда на нещата с оглед на сътресенията през последния един месец в най-стария клуб в страната. Ботев отпадна безславно, на крачка от голям мач срещу холандския ПСВ, който ни очакваше в третия предварителен кръг на Лига Европа. Шанс, до който не успяхме да се докоснем тази година.

Ако този мач се беше състоял преди месец, това щеше да е големият шок за нас. Сега обаче не можем да виним момчетата и да им търсим сметка за играта. Това е едва третият им официален мач заедно. Факт е, че се хвърлиха здраво, търсиха победата и сме сигурни, че играха за емблемата, а не за дебитната си карта.

Видяхме сълзите в очите на младите, видяхме разочарованието и болката, която изпитаха след загубата от Санкт Пьолтен. Видяхме как в края на мача се ядосаха на жалките номера на австрийците. Това е по-оптимистичният край на нещата, че на някой, долу на терена му пука и го боли за случващото се.

Заради това, подкрепата сега трябва да е по-силна от всичко друго, по-силна от мача срещу Щутгарт миналата година, по-силна от финал за Купата. Това е Ботев - КРАСОТА, ВЯРА, БОРБА!

ИЗВОДИТЕ, изводите....

На какво отгоре обаче БГ клубове ще имаме претенции за нещо в Европа. ЦСКА и Литекс отпаднаха от пълни анонимници в Европа след срамни домакински срещи, а 100-годишният евробоец, страшилището "Левски" даже го няма на картата на Европа, както всяко лято.

Но и както всяко лято единственото, което се дискутира е - Кой отбор ще фалира? Кой ще влезне от Б група в А група, за да запълни бройката и да помогне на грандовете с някоя друга инжекция? Как най-бързо ще свърши парите преди зимата?

Където се питат всички - ще излъчват ли мачовете ПО НЯКОЯ ТЕЛЕВИЗИЯ... или първенството ще е на тъмно, отново?

Където всеки полусезон журналистите задават въпроси за лицензи, дългове, неизплатени заплати, дела във ФИФА, УЕФА и т.н.

На фона на какво в държавата ни, в частност футбола ни, имаме право да имаме претенции за каквото и да е. Та повечето втородивизионни австрийски клубове (които се предлога, че трябва със затворени очи да се отстранят от наши отбори) разполагат с модерни стадиони и уникални бази. Такива каквито в БГ ще се построят на куково лято. А ние кога?

И ако нещо положително се случва във футбола ни, не е заради нещо, а въпреки всички пречки в държавата и футбола ни.

За това подкрепа, каквото и да става. Тези момчета доказаха, че горят в играта, милеят за клуба, раздават се, искат да се доказват.

Не помня началото, не съм бил роден.

Няма да помня и края.

БОТЕВ Е ВЕЧЕН!

Из форума на Ботев Пловдив

bultras.com

Сподели статията