Навигация: Новини Фенове Коментари и анализи Към "народните представители"

Към "народните представители"

Оценка на читателите: / 31
Слаба статияОтлична статия 

След последната платена публикация от страна на софийска спортна медия, у повечето пловдивчани веднага остана един горчив привкус, за нещо, което се случи преди десетина години.

Тогава, неофициално обявения за глава на българската мафия и вече покоен Георги Илиев, който междувременно е доказан от съда престъпник (за изнасилване, задържан многократно за грабежи), закупи и закри ПФК "Локомотив Пловдив 1936", като веднага след това преименува вече съществуващия ПФК "Велбъжд Кюстендил" на предния. Подвизаващият се до тогава в Б група отбор на Локомотив Пловдив изведнъж се озова в българския елит и не след дълго му бе подарена първата и за сега единствена титла.

С цялата си безочлива наглост някои хора от Лаута си позволиха да обвинят г-н Цветан Василев в измама. И то не само измама, а най-голямата такава в историята на България. Нещо, което не е доказано от нито една адекватна институция. И това като се има предвид, че единия от управляващите Локомотив в момента е дори и адвокат, поне на бадж. Този адвокат е хубаво да си припомни думичката "клевета" и нейната сила в съда.

Неуважаеми "народни представители" от Лаута, вие не сте първите, които взеха любимия си отбор в свои ръце. Ние направихме това преди 5 години. За разлика от вас, обаче, ние успяхме да намерим благодетел, който даде много за любимия ни клуб и който щеше да даде още повече, ако шайка нагли крадци не бяха откраднали най-ценното му. Кражба, която целия български народ видя и заради която всички ние ще плащаме години напред.

Преди няколко дни пуснахте декларация против потурчването и циганизацията, но в жалката си омраза към нас си затваряте очите за това какво всъщност се случи с нашия благодетел и респективно какво се случва в цялата държава. Това, неуважаеми, е чиста проба двуличие и лицемерие. Защото преди 10 години вие се кланяхте на един мафиот-изнасилвач, който не заби и един пирон на Лаута. А днес пак вие обвинявате един многократно награждаван от различни световни институции банкер, който доста години помага на българския спорт, в нещо, което той не е извършил.

Кметът г-н Иван Тотев пък е последния човек, който трябва да споменавате в жалкият си опит за медийна манипулация. Човекът видя пeрспектива за една огромна и нетипична за града ни частна инвестиция в държавни собствености (да, стадион "Христо Ботев" и футболен комплекс "Ботев 1912" са все още собственост на Община Пловдив - проверете какво означава "концесия").

Инвестиция, която можеше да вдигне стандарта на целия ни град, притежавайки най-модерния стадион и най-модерната детско-юношеска школа в България. Самият факт, че малко след началото на ремонта на стадиона, цените на имотите в квартал "Каменица" се вдигнаха почти двойно, говори сам по себе си предостатъчно.

В същото време вие допуснахте една от малкото останали трибуни на стадиона, където вие сте наематели, да бъде съборена срещу празни обещания. Дали така сте били посъветвани от участващия в управлението на клуба ви общински съветник от партия ГЕРБ? Можем само да гадаем. Знаем само, че над най-футболния град в България от доста време насам е надвиснал сериозен проблем. Проблем, който може да се разреши с много работа и труд, а не с платени пропагандни медийни лъжи.

bultras.com

Сподели статията