Навигация: Новини Фенове Коментари и анализи Поднася ли ни съдбата подарък за 103 рожден ден

Поднася ли ни съдбата подарък за 103 рожден ден

Оценка на читателите: / 40
Слаба статияОтлична статия 

В седмицата, в която най-старият футболен клуб в България ще отбележи своята 103-та годишнина, съдбата реши да поднесе подарък на Ботев и всички Ботевисти

Какво по-сладко от отворилата се възможност да вземем градското дерби, да влезем в първата шестица за сметка на Левски и да откажем ЦСКА от титлата? Вълнуващо, нали…

От нас се иска само да се възползваме от този шанс. А това може да се случи само с две победи – в градското дерби на „Лаута” и пред врящите трибуни на собствен терен.Да, това сега е напълно възможно и съвсем не толкова далеч от реалността.

Откакто Ботев се възроди от пепелта отборът върна старата си традиция да мачка „черно-белите”(с изключение мачовете за купата през есента, в които и двата отбора имаха своята доза късмет). До скоро си личеше, че отборът ни е с класи над Локомотив и момчетата излизаха без притеснение срещу градския съперник. И сякаш знаем, че и в утрешната среща ще бъде така. Младите футболисти от школата ни, водени от Адам Стаховяк, Данчо Христов, Томаш Иршак и Иван Цветков са амбицирани да се докажат пред себе си, феновете и новото треньорско ръководство.

От доста време насам имаме и треньори живеещи с „жълто-черната” идея, играли през последните 20 години за най-стария футболен клуб в страната и познаващи качествата на юношите ни. "В съблекалнята се усеща чувството на сплотеност, а това си личи от последните изяви на терена. А още по-хубаво е, когато Пепо заговори на пресконференциите с думата "НИЕ", липсваща през последните години! Това "НИЕ" създава усещането за единство, връща вярата и настройва за борба", коментира един голям ботевист последните дни ситуацията около отбора.

Най-хубавото е, че във всеки мач виждаме пламъка за победа в очите на Чунчуков, Васев, Терзиев и Марин. Мечтата на всеки един млад футболист се сбъдва с всяко излизане на терена, без значение дали играе срещу Марек или ЦСКА. Пресен пример е точно Християн Казаков, който вкара в последния ни мач срещу изпадащия отбор от „Бончук” и заяви след него, че една от детските му мечти се е сбъднала.

А, само може да си представим какво ще е в сърцата на тези момчета, ако измъкнат победата и под носа на червените от София и по този начин накажат и "отбора на народа".

И сега е моментът, в който феновете могат да направят един прекрасен подарък на клуба и целия отбор. Хилядите фенове да се съберат отново на "Колежа” (както беше преди 5 години, когато нямахме отбор, но имахме клуб) и да отпразнуват заедно 103-годишнината на славния български клуб. Затова трябва да сме там, всички. И на Лаута, и на базата и пред бюста на Христо Ботев. Заедно за победа!

Това е Ботев, Това е Пловдив!

Напред, канари...към Лаута, 10.03.2015, 17:30 часа.

bultras.com

Сподели статията